Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Avokádo na sladko? Ano! Zkuste nápaditou kombinaci této superpotraviny s kakaem.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks avokáda
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce kakaa
Neobsahuje alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Avokáda rozpulte a dužinu vydlabejte do mixéru. Přidejte pomerančovou šťávu, sladidlo i kakao a rozmixujte na hladkou lesklou pastu. Pokud by vám přišlo, že je avokádo moc cítit, přidejte ještě kakao a pomerančovou šťávu. Podávejte vychlazené a ozdobené pomerančem nebo borůvkami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 045,04 kJ
Bílkoviny3,44 g
Tuky17,27 g
Sacharidy19,15 g
Sůl0,03 g
SAFA3,91 g
Vláknina7,3 g
Cukry12,93 g
Související témata:

Načítám