Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Ochutnejte pudink jinak! Jemná vůně a lehce nahořklá chuť šeříku se skvěle doplňuje se sladkými dobrotami. Tak si pospěšte, než odkvete poslední šeřík ve vašem okolí a vyzkoušejte náš dnešní tip.

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Pudink
  • 1/2 hrnku tapiokových perel
  • 750 ml kokosového mléka
  • 1 hrnek šeříkových květů
  • 1/2 hrnku cukru
Na ozdobu
  • 1 hrnek šeříkových květů
Článek

Postup

01.

Den předem namočte tapioku do ½ litru mléka (nic se nestane, když tento krok vynecháte, jen je pak budete muset o něco déle vařit).

02.

Druhý den přiveďte očištěné květy k varu se zbylým mlékem, odstavte z plamene a nechte louhovat. Po 20 minutách sceďte, smíchejte s namočenou tapiokou a cukrem a za občasného míchání vařte tak dlouho, až kuličky zprůhlední (to po namočení trvá asi 15 minut).

03.

Rozdělte do 6 skleniček nebo nechte v 1 velké míse a po vychladnutí zdobte šeříkovými kvítky.

Související témata:

Načítám