Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Potřebujete připravit nějaký dobrý zákusek ke kávě? Labutěmi se šlehačkou uděláte dojem na první pohled i ochutnání!

35 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
Těsto
  • 50 g oleje
  • 150 ml vody
  • sůl
  • 125 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
Krém
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic jahodové marmelády
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
Na posypání
  • 3 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Do hrnce dejte olej, vodu, sůl a základ přiveďte k varu. Poté přisypte mouku a vše míchejte tak dlouho, dokud nezískáte soudržnou tužší hmotu, která se nelepí na vařečku.

02.

Stáhněte ji z plotny, nechte vystydnout a pak až do ní postupně všlehejte vejce, jedno po druhém.

03.

Na plech s pečicím papírem nastříkejte pomocí zdobičky s větším otvorem mohutnější pusinky. Ze zbytku těsta pak pomocí decentnější zdobičky nastříkejte jakési dvojky – jejich vršek bude hlavou labutě a spodek „zapadne“ do rozříznutého těla.

04.

Vše pečte při 180 stupních Celsia 35 minut. Troubu v žádném případě do skončení neotevírejte!

05.

Když pusinky vystydnou, podélně je rozřízněte, naplňte smetanou vyšlehanou se ztužovačem a marmeládou, umístěte krk se zobáčkem, přiklopte zbytkem pusinky a šup s tím do lednice. Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem.

Související témata:

Načítám