Hlavní obsah

Dezert, pochoutka ke kávičce, svačina. Všechny tyhle funkce vám splní citronový nákyp.

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks žloutků
    3
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 ks bílku
    3
  • 1 lžíce želatiny
  • 2 lžíce vroucí vody
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Žloutky vyšlehejte s cukrem na hustou pěnu. Přidejte strouhanou kůru a šťávu z citronů. Šlehejte dál a vedle si nachystejte sníh z bílků.

02.

Potom rozpusťte želatinu ve dvou lžících vařící vody a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Lehce přidejte sníh. Směs rozdělte do pohárků, dejte vychladit a dozdobte plátky pomeranče, citronu a šlehačkou.

Související témata:

Načítám