Hlavní obsah
Foto: STOB

Foto: STOB

Toužíte po zdravé a vyvážené snídani, která vás zasytí, dodá správné živiny, a navíc vám bude opravdu chutnat? Vyzkoušejte tuhle snídaňovou kaši, která je sladká a přitom bez cukru. Použít můžete i jiný druh vloček.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 35 g jáhlových vloček
  • 150 ml polotučného mléka
    7
  • 120 g bílého jogurtu
    7
  • 50 g malin
  • 50 g borůvek
  • 5 ml čekankového sirupu
  • 1/2 lusku vanilky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Co si u snídaní pohlídat? Skládejte si je podle jednoduchého taháku: Celozrnné obiloviny, bílkoviny, kvalitní tuky, ovoce a zelenina. Celozrnné obiloviny může nabídnout třeba právě kaše a bílkoviny dodáte díky jogurtu (a zkusit můžete samozřejmě i tvaroh).

Postup

01.

Jáhlové vločky s mlékem a semínky z vanilkového lusku vařte v hrnci, dokud kaše nezhoustne, trvá to 5 až 7 minut. Když je předem namočíte pár minut v horkém mléce, bude vaření ještě kratší (a možná vločky změknou i bez vaření). Doslaďte čekankovým sirupem podle chuti a doplňte jogurtem a ovocem.

Tip: Kaši připravujte i z jiných druhů vloček (ovesné, pohankové) nebo klidně je smíchejte dohromady.

Načítám