Článek
Postup
01.
Smetanu vyšlehejte dotuha, přidejte nastrouhanou čokoládu a pomerančový likér. Směs přendejte do vhodné formy a nechte v mrazáku ztuhnout.
02.
Rebarboru oloupejte, nakrájejte na drobné kousky a povařte v troše vody tak, aby byla na skus. Cukr nechte na pánvi zkaramelizovat, přidejte trochu šťávy z rebarbory, lehce dochuťte vínem, a poté přidejte uvařené kousky rebarbory.
03.
Na oplatky vyšlehejte připravené bílky a pomalu do nich vmíchejte cukr, mouku, rozpuštěné máslo a nastrouhaný kokos. Troubu rozehřejte na 165 °C, na plech si připravte pečicí papír a polévkovou lžící natírejte směs na papír do tvaru kolečka tak, aby byla vrstva celistvá, a přitom velmi tenká. Papír na plechu nezapomeňte po stranách zatížit a pečte asi 5-6 minut dozlatova. Podávejte ke zmrazenému krému a povařenému ovoci.