Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jaké dezerty umí vykouzlit šéfkuchaři? Inspirujte se rebarborovo-čokoládovou variací podle Otakara Humpla.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 300 g čokolády 60%
  • 100 ml pomerančového likéru
Na coulis
  • 400 g rebarbory
  • 300 g cukru krupice
  • 100 ml bílého vína
Na oplatky
  • 4 ks bílku
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 2 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Smetanu vyšlehejte dotuha, přidejte nastrouhanou čokoládu a pomerančový likér. Směs přendejte do vhodné formy a nechte v mrazáku ztuhnout.

02.

Rebarboru oloupejte, nakrájejte na drobné kousky a povařte v troše vody tak, aby byla na skus. Cukr nechte na pánvi zkaramelizovat, přidejte trochu šťávy z rebarbory, lehce dochuťte vínem, a poté přidejte uvařené kousky rebarbory.

03.

Na oplatky vyšlehejte připravené bílky a pomalu do nich vmíchejte cukr, mouku, rozpuštěné máslo a nastrouhaný kokos. Troubu rozehřejte na 165 °C, na plech si připravte pečicí papír a polévkovou lžící natírejte směs na papír do tvaru kolečka tak, aby byla vrstva celistvá, a přitom velmi tenká. Papír na plechu nezapomeňte po stranách zatížit a pečte asi 5-6 minut dozlatova. Podávejte ke zmrazenému krému a povařenému ovoci.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie6 955,53 kJ
Bílkoviny16,44 g
Tuky104,66 g
Sacharidy160,94 g
Sůl0,29 g
SAFA62,92 g
Vláknina14,52 g
Cukry129,97 g
Související témata:

Načítám