Článek
Pro přípravu tohoto receptu na Halloween je vhodné černé kakao. Černá barva vzniká holandskou úpravou alkalizací kakaových bobů, kdy jsou zpracovány v zásaditém roztoku (uhličitan draselný) a následně se praží a melou. Černé kakao neobsahuje žádná přidaná barviva. Pokud ho nemáte, v receptu klidně použijte běžné kakao, výsledek jen nebude tak dokonale strašidelný.
Postup
01.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Do muffinové formy vložte papírové košíčky. V jedné míse smíchejte sypké suroviny: prosátou mouku, kakao, sodu a sůl.
02.
V druhé míse mixérem vyšlehejte cukr nejprve jen s vejci a pak tenkým pramínkem za stálého šlehání přilévejte olej a nakonec mléko. Do této směsi pak jemně ruční metlou zamíchejte sypkou směs.
03.
Hotové těsto nalijte do muffinové formy do papírových košíčků. Vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 20–25 minut. Po upečení vyjměte muffiny na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout.
04.
Na krém rozpusťte čokoládu a nechte ji chladnout. V míse zatím šlehejte elektrickým šlehačem povolené máslo s cukrem, postupně po lžících zašlehejte i čerstvý smetanový sýr.
Asi třetinu krému odeberte a zamíchejte do něj fialové potravinářské barvivo. Do zbylého krému zašlehejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu a nakonec pro černou barvu přisypejte přes sítko černé kakao.
05.
Oba krémy vložte vedle sebe do cukrářského sáčku a pak pomocí zdobicí špičky naneste na vychladlé muffiny, krém vytvoří dvoubarevný efekt. Nakonec doplňte ostružinami.




