Hlavní obsah

Ozdobte si halloweenské cupcakes! Máme 3 hravé tipy

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Oslavy Halloweenu se nezadržitelně blíží, a proto byste se na ně měli náležitě připravit. Pokud už máte vydlabané dýně a hotové masky, můžete se pustit do strašidelných cupcakes.

Článek

Slavíte-li s dětmi, nebo alespoň kvůli jejich zábavě, anglosaský lidový svátek Halloween, určitě vám přijdou vhod tipy na zdobení malých dortíků zvaných cupcakes. A jsou-li vaše ratolesti šikovné, můžete je do tvoření zapojit také.

Základem je upéct korpusy, které jsou vlastně podobné muffinům. Rozdíl mezi nimi a cupcakes je především ve zdobení krémem a případným potahováním cukrářskou hmotou, jako jsou marcipán či fondán. Jak můžete strašidelné dortíky vyšperkovat? Dodáme vám inspirace.

Co budete potřebovat

1. Upečený korpus (my jsme použili základ receptu na mrkvové muffiny z článku Hrnkové moučníky s vůní skořice: Koláč, muffiny i křupavé mandle)

2. Čokoládový krém (na šest kusů cupcakes smíchejte tři lžíce mascarpone s jednou lžící lískooříškového krému)

3. Potahovací hmotu (můžete si ji vytvořit doma, například podle našeho receptu z článku Nekupujeme, vyrábíme: Potáhněte dort vlastní marcipánovou hmotou! )

4.Trochu jemného kukuřičného škrobu na podsypání při práci s potahovací hmotou, aby se nelepila k podložce

5.Čokoládové sypání

6. Kulaté čokoládové bonbony

7. Případně želatinové bonbony ve tvaru pavouků či jiné havěti (bývají k mání v regálech s bonbony, v cukrárnách i ve specializovaných prodejnách)

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

S chutí do strašidel…

Foto: Mona Martinů

Nejprve nazdobte cupcaky krémem, na kterém bude potahovací hmota lépe držet. Pokud chcete tvořit duchy, na špičku krému ještě usaďte čokoládový bonbon. Bude skvělým překvapením pro všechny, kdo ochutnají.Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Z fondánu vykrojte větší a menší kolečkaFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Větší kolečka položte volně na cupcaky s bonbonem, z něhož vznikne hlavička ducha, a lehce ho upravte do požadovaného tvaruFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Duchům ještě domalujte oči lískooříškovým krémemFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Menší kolečka poslouží jako základ pro cupcaky zdobené čokoládovým sypáním v dekoru pavoučí sítě či kostlivce. Potahovací hmotu je lepší lehce potřít vodou, aby se sypání dobře přilepiloFoto: Mona Martinů

Teď už víte, jak na to. Vyberte si variantu, která se vám líbí nejvíc, nebo klidně všechny tři. Děti si na takto nazdobených sladkostech zaručeně smlsnou. Přejeme vám krásně strašidelný Halloween!

Mimochodem na Halloween si můžete nachystat i stylové dekorace podle našich článků: Podzimní výzdoba snadno a rychle: Kašírovaná dýně krok za krokem  nebo Masky na karneval a Halloween: Vyrobte je z krabičky od vajec! 

Reklama

Načítám