Hlavní obsah

Čokoláda: 3 způsoby, jak ji rozpustit

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na velké vaření vás moc neužije, ale do pečení cukroví se letos přece jen pustíte? Naučte se hned tři praktické způsoby, jak snadno a bez připálení rozpustit čokoládu. Uvidíte, že se vám to (nejen při vánočních přípravách) bude hodit.

Článek

Čokoládu lze rozpustit několika způsoby. Nejvíc se hodí čokoláda na vaření nebo hořká. Klasickým způsobem je rozehřátí ve vodní lázni. Do rendlíku nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Do misky rozlámejte tabulku čokolády a posaďte ji na rendlík. Pokud je miska menší a dotýká se dna rendlíku, je třeba čokoládu neustále míchat, aby se nepřipálila.

Tabulku čokolády můžeme nalámat i přímo do rendlíku a zahřívat ji na plotně. Vždy však teplotu nastavte na nejnižší stupeň a celou dobu míchejte.

Další variantou je rozpuštění v mikrovlnné troubě. Nalámanou čokoládu zahřívejte na nejnižší výkon po dobu 10 až 15 vteřin. Podle potřeby postup opakujte.

Související témata:

Načítám