Hlavní obsah
Foto: Barbara Neveu, Shutterstock.com

Foto: Barbara Neveu, Shutterstock.com

Moučník, který zvládnou hravě i vaše trochu odrostlejší děti. Nechte si upéct hruškový koláč z křehkého těsta.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
Koláč
  • 1 ks křehkého těsta
  • 2 ks hrušek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček skořicového cukru
Drobenka
  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g hrubé mouky
  • 1/2 lžíce skořice
    Článek

    Postup

    01.

    Vyválené (nebo jen rozbalené) křehké těsto rozložte do koláčové formy vyložené pečícím papírem, pomocí kulatého nože zarovnejte okraje a dno propíchejte vidličkou.

    02.

    Hrušky oškrábejte, zbavte jádřinců a nakrájejte je na asi 5 mm silné plátky. Těmi rovnoměrně poklaďte vnitřek koláče, pokapejte je citronovou šťávou a posypte skořicovým cukrem.

    03.

    Do mísy dejte hrubou mouku, povolené máslo, cukr a podle chuti také skořici, rukama vypracujte drobenku a nasypte ji přes hrušky na koláč. Ten pak vložte do trouby, kterou jste si předehřáli na 190 stupňů Celsia. Pečte asi 35 minut, dokud nebude drobenka zlatavá.

    Energetická hodnota celkem pro 1 koláč
    Energie12 470,74 kJ
    Bílkoviny35,6 g
    Tuky151,63 g
    Sacharidy361,04 g
    Sůl4,05 g
    SAFA75,96 g
    Vláknina22,52 g
    Cukry144,72 g
    Související témata:

    Načítám