Článek
Hledáte vhodný recept na pohoštění na pánskou jízdu nebo na chvíli, než se dogriluje maso? Právě jste ho našli. Pizza se slaninou a cibulí se totiž skvěle hodí k pivu. Díky použití crème fraîche a slaniny je šťavnatá a její okraje jsou krásně křupavé.
Postup
01.
V misce rozmíchejte droždí s vodou a přidejte mouku a změklé máslo. Vypracujte hladké těsto. Lze ho svěřit i robotu, pak to při středních otáčkách trvá asi 8 minut.
02.
Vál nebo pracovní desku poprašte moukou a hotové těsto na ni vyklopte. Vytvořte z něj kouli, zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočívat asi na hodinu do chladničky.
03.
Zatímco je těsto v lednici, osolte crème fraîche. Cibuli nakrájejte na plátky a slaninu na kostičky. Plech vyložte pečicím papírem.
04.
Těsto vyndejte z lednice na pomoučenou plochu, rozdělte na stejné díly – v našem případě na dvě pizzy. Každý díl pak rozválejte do požadované velikosti, těsto by mělo být tenčí, a přeložte na plech na pečicí papír.
05.
Suroviny na náplň rozdělte stejnoměrně podle počtu pizz. Těsto pomažte vrstvou crème fraîche, posypejte nakrájenou cibulí a slaninou a opepřete. Poprašte trochou sušeného tymiánu, a jestli máte čerstvý, určitě ho použijte.
06.
Pizzu pečte při teplotě 230 °C tak dlouho, dokud okraje nezhnědnou. Většinou to tvá 7–10 minut. Lze ji také připravit na rozpáleném grilu, hotovo by mělo být do pěti minut, ale i dřív, tak to hlídejte.