Hlavní obsah
3,1
(68)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Ať už na pizzu nandáte cokoliv, bez kvalitního základu se neobejdete. A co je ten základ? No přece těsto! Připravte si ho podle našeho receptu a pak už je jen na vás, zda na něj nandáte prosciutto crudo nebo ananas.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 pizzy
  • 1/2 kostičky čerstvého droždí
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 5 lžic panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 350 ml vody
Článek

Pizza je prostě super, o tom snad nemusíme polemizovat. Ale co na ni dát? Když už si ji objednáte v restauraci, často vsadíte na ověřené suroviny. Pokud si ji ale připravíte doma, fantazii se meze nekladou! Stačí dobré těsto a vrstvit a zdobit bez omezení.

Postup

01.

Nejprve si připravte kvásek. V troše teplé vody rozmíchejte vidličkou droždí s cukrem a a poté nechte na teplém místě vzejít.

02.

Mouku nasypte do mísy robota a přidejte sůl, kvásek a olej. Vše za pomoci háku promíchejte a za stálého hnětení začněte pomalu přilévat vlažnou vodu. Můžete samozřejmě pracovat ručně, ale robot vám značně usnadní práci.

03.

Když je těsto kompaktní a nelepí se, přendejte ho do čisté mísy, přikryjte utěrkou a odložte ho kynout na teplé místo, než zdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi 90-120 minut.

04.

Vykynuté těsto poté rozdělte na poloviny a vyválejte do tvaru pizzy. Pak už jen můžete zdobit a následně péct cca 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Tipy na pizzu

Načítám