Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Domácí pizza? Proč ně? Ukážeme vám jak na ni a postačí vám i česká hladká mouka. Tak neváhejte a dejte se do pečený, rozhodně se to vyplatí!

20 min.
Příprava
8 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 pizz
  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml vlažné vody
  • 1/2 lžičky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 špetka soli
  • 50 ml olivového oleje
  • 200 g prosciutta
  • 400 g mozzarelly
  • 350 ml pikantního suga
  • 1 ks červené papriky
  • čerstvé oregano
  • pepř
Článek

Postup

01.

V troše vlažné vody rozmíchejte cukr a rozdrobte do ní kvasnice. Nechte vzejít kvásek, který po pěti minutách zapracujte do mouky spolu s olejem a solí. Vytvořte hladké těsto, které nechte asi hodinu kynout na teplém místě.

02.

Vykynuté ho rozdělte na šest dílů, které vyválejte do 1 mm silné kulaté placky (okraje nemusíte nechávat silnější, vyběhnou v troubě). Na vyválenou placku rozprostřete pikantní sugo, přidejte chilli nebo kousky chilli papriček, oregano a pepř.

03.

Základ pokryjte prosciuttem, plátky mozzarelly a proužky čerstvé papriky. Nechte péct při 250 stupních Celsia 8 minut.

Související témata:

Načítám