Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Malé verze pizzy jsou u dětí tak vděčné! Poslouží jako rychlá večeře a druhý den třeba jako školní svačina. A ozdobené v halloweenském duchu je určitě potěší.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 200 ml teplé vody
  • 10 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
na ozdobu
  • 200 g rajčatového suga
  • 150 g mozzarelly
  • 50 g šunky
  • 20 g salámu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 5 ks černých oliv
Článek

Halloween je původně keltský svátek. Slaví se hlavně v anglosaských zemích 31. 10. V posledních letech si, jen chvíli před tradičními Dušičkami, získává popularitu i u nás.

Postup

01.

Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, vznikne řídká kašička. Přidejte hladkou mouku, teplou (ne vroucí) vodu, olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robot a těsto zadělat hnětacím hákem. Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte utěrkou a nechte vykynout.

02.

Troubu předehřejte na 220 stupňů a připravte si plech s pečicím papírem. Asi po 90 minutách by mělo těsto zdvojnásobit objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a rozdělte na 10 stejných dílů.

03.

Z dílů tvarujte placičky, pomažte je rajčatovou omáčkou, ozdobte dle své chuti šunkou nebo salámem a posypejte sušeným oreganem. Minipizzy dejte předpéct asi na 15 minut.

04.

Když začne těsto na pizzách po stranách zlátnout, vyndejte je a z mozzarelly a oliv vytvořte halloweenské zdobení, inspiraci najdete na úvodní fotografii. Minipizzy dejte zapéct už jen na pár minut zpátky do trouby.

Nemáte čas na kynuté těsto? Zkuste pizzu bez droždí.

Načítám