Hlavní obsah

Minipizzy s rajčaty a bazalkovým pestem

Hodnocení:
(26)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Chlazené listové těsto v lednici, to je požehnání. Během chvilky máte na stole připravené sladké i slané pohoštění. Vyzkoušejte tentokrát minipizzu s ricottou a bazalkovým pestem.

Ingredience pro:
16 kusů
Budete potřebovat
  • 2 balení vyváleného listového těsta
  • 250 g ricotty
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • olivový olej
  • 300 g cherry rajčátek
Článek

Postup

Krok 1: Listové těsto rozložte na pracovní desku. Velký plech vyložte pečicím papírem. Pomocí skleničky o průměru asi 6 cm vykrajujte kolečka a dávejte je na plech. Tip: Listové těsto si můžete vyrobit i domácí.

Krok 2: Ricottu prošlehejte s vejcem. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a promíchejte. 

Krok 3: Na každé kolečko těsta dejte hromádku ricotty a trochu ji rozetřete, okraje nechte volné. Přidejte překrojená rajčátka a trochu bazalkového pesta

Krok 4: Nakonec pizzy pokapejte olejem. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 12 až 15 minut. Po upečení můžete ještě při podávání dozdobit čerstvými lístky bazalky. 

Listové těsto je zkrátka záchrana. Umíte falešný cop se špenátem a sýrem? Nebo dáte přednost pečenému hermelínu v listovém těstě se slaninou či závinu s cuketou? No a pokud jste na sladké, rozhodně teď vyzkoušejte kořeněné švestky v listovém těstě

ynezorPumanzeSaNyknalC
5. 10. 2021

Reklama

Sdílejte článek