Hlavní obsah
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Přichystali jsme si pro vás tip na originální pohoštění, které oceníte při rozjezdu večírku, ale i v plném proudu zábavy. Pro milovníky Halloweenu tu máme pavoučí jednohubky.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks bagety
    1
  • 200 ml černých oliv
  • 2 špetky soli
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
    10
  • 100 g másla
    7
  • 1 ks banánové šalotky
  • 1 plechovka sardinek ve vlastní šťávě
    4
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sardinky zbavte páteří (není to vždy nutné), přidejte k nim nahrubo nasekanou šalotku, máslo, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujte.

02.

Rybičkovou pomazánkou pak potřete na kolečka pokrájenou bagetu.

03.

Zbývají už jen pavoučci! Olivy rozkrájejte podélně na půl a jednu polovinu pak ještě znovu na menší obloučky. Ty pak budou tvořit tělo a pavoučí nohy. Vše naaranžujte a můžete podávat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 339,4 kJ
Bílkoviny8,53 g
Tuky20,51 g
Sacharidy24,31 g
Sůl1,76 g
SAFA7,75 g
Vláknina2,52 g
Cukry2,56 g

Načítám