Hlavní obsah

Nákypy jsou vděčným pomocníkem jednoduchého vaření. Ve sladké podobě se uplatní jako moučník, ve slané si ho můžete dát klidně jako hlavní jídlo. Už jste ochutnali ten z fazolek?

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 500 g fazolek
  • 1 hrudka másla
    7
  • 1 dl vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 dl mléka
    7
  • 15 dkg sýra
    7
  • 4 ks žloutků
    3
  • 4 ks bílku
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fazolky nakrájejte příčně na proužky, osmažte na másle, lehce podlijte vodou, duste doměkka a osolte.

02.

V kastrole umíchejte jíšku z másla, hladké mouky a mléka, ve které rozpusťte 5 dkg strouhaného tvrdého sýra. Jíšku míchejte, pět minut provařte, vmíchejte do ní scezené fazolky a nechte vychladnout.

03.

Potom vmíchejte žloutky a sníh z bílků. Osolte, vlijte do vymazané formy (pekáčku, varného skla, remosky) a při mírné teplotě pečte dorůžova. Ještě horký posypte strouhaným sýrem a podávejte s brambory nebo chlebem.

Související témata:

Načítám