Článek
V originálním receptu je pařížský salám, ten se ale špatně shání, proto klidně použijte například salám junior. Dbejte ale, aby byl kvalitní, s vysokým podílem masa a bez zbytečností ve složení.
Postup
01.
Brambory ve slupce uvařte doměkka. Poté je slijte a nechte zcela zchladnout. Studené oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
02.
Kvalitní měkký salám je třeba buď nakrájet na velmi jemné kostičky, nebo pomocí food processoru spolu s okurkou nasekat. Vytvoří se drť, která je pro strukturu pomazánky ideální. Nesmíte ale mixovat moc dlouho, aby ze salámu a okurky nevzniklo pyré!
Tip: Salám a okurku můžete také nastrouhat na hrubém struhadle.
03.
Do střední misky přendejte nakrájené brambory, nasekaný salám s okurkou, přidejte hořčici a nakládanou zeleninu bez nálevu (hrášek, mrkev, petržel, kapie).
04.
Přidejte majonézu, vše osolte a opepřete. Pomazánku zamíchejte a dle chuti ji můžete okyselit lžičkou nálevu od okurek. Dejte ji odležet na pár hodin do chladničky.
Přece jen máte chuť na klasický vlašák s rohlíkem? Připravte si ho v pohodlí domova podle našeho receptu.