Hlavní obsah

Brambory: Triky, jak je správně zpracovat a oloupat

Maximum živin & minimum práce. To je naše heslo při zpracování jakékoli zeleniny a brambory by neměly být výjimka. Jak je bleskově oloupat téměř bez práce a další triky najdete v dnešním videu. A pozor, na své si přijdou začátečníci i zkušení kuchaři!

Článek

Brambory můžete oloupat a uvařit několika způsoby. Vaříte-li je ve slupce, před vhozením do vroucí osolené vody je po obvodu lehce nařízněte. Po uvaření je vložte do studené vody, aby se zchladily. Poté stačí vzít bramboru za oba konce a slupku lehce stáhnout.

Chcete zachovat více živin? Uvařte je v páře. Pomocí vidličky vyzkoušejte, zda jsou už uvařené, vyndejte je a nechte krátce zchladnout. Brambory pak lehce oloupete nožem.

Jestliže je chcete vařit bez slupky, oloupejte je nožem nebo škrabkou, což zvládnou i začátečníci. Výhoda je, že se nepořežete a bývá i méně odpadu.

Související témata:

Načítám