Hlavní obsah

Nadýchané, vynikající jídlo s chutí sýra? Švýcarský nákyp. Každý si ho nabírá sám!

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 1 dl mléka
    7
  • 1 hrudka másla
    7
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 15 dkg sýru eidam
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 3 ks žloutků
    3
  • 3 ks bílku
    3
  • 5 ks plátkového sýra
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Připravte jíšku, kterou zřeďte mlékem a rozpusťte v ní strouhaný eidam. Osolte, opepřete a do vychladlé hmoty vmíchejte tři žloutky a jemně tuhý sníh ze tří bílků.

02.

Nalijte do menší, máslem vymazané ohnivzdorné misky a pečte dorůžova. Když je skoro hotovo, poklaďte ještě vršek nákypu plátky sýru.

03.

Podávejte na stůl v zapékací misce s pečivem nebo předvařenými bramborami, každý si nabere sám vidličkou.

Související témata:

Načítám