Hlavní obsah
Foto: Victoria Kondysenko, Shutterstock.com

Foto: Victoria Kondysenko, Shutterstock.com

Hledáte výbornou přílohu k pečenému nebo grilovanému masu? Švestkové čatní s paprikou je ta správná volba!

15 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 sklenice
  • 500 g švestek
  • 200 g ananasu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 500 ml jablečného octa
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžička pepře barevného mletého
  • 1 lžíce soli
Článek

Postup

01.

Půl kila vypeckovaných švestek nakrájejte na čtvrtky a 200 g ananasu na kostičky. Červenou papriku zbavenou semínek nakrájejte na nudličky a chilli papričku nasekejte nadrobno. Vše společně v kastrolu zalijte 500 ml jablečného octa a nechte 15 minut vařit.

02.

Přidejte dvě lžičky hořčičného semínka, 250 g třtinového cukru, lžičku barevného mletého pepře a lžíci soli. Dalších 50 minut promíchávejte na ohni a potom uzavřete do sklenic. Uložte do temna a chladu, konzumujte po měsíci.

Související témata:

Načítám