Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Indická kuchyně je lahodná, pestrobarevná a na přípravu velmi jednoduchá. Pokud milujete vegetariánská jídla a nemáte chuť na složité vyvařování, jsou tyto recepty pro vás tou pravou volbou.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g brambor
  • 1 ks květáku
  • 2 ks cibule
  • 250 ml loupaných rajčat
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1 lžička koření garam masala
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte v něm pokrájenou cibulku doměkka. Poté přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nadrobno nakrájenou chilli papričku (tu opět můžete vynechat, pokud nejste jejími milovníky). Po spojení všech chutí vložte na kostky nakrájené brambory a na růžičky rozebraný květák.

02.

Brambory a květák chvilku restujte, poté ztlumte plamen, přikryjte pokličkou a poduste, dokud brambory s květákem nezměknou. V případě potřeby podlijte trochou vody.

03.

Přidejte loupaná rajčata a dle potřeby ještě do změknutí orestujte. Přisypte všechny druhy koření, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte, aby se chutě pěkně propojily. Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr.

Tip

Aloo Gobi posypte ozdobte koriandrem, můžete podávat s rýží nebo zkuste indické placky chapati. Můžete si je koupit v obchodě nebo si je udělat doma. K jejich výrobě vám postačí pouze mouka a voda.

Související témata:

Načítám