Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Chcete připravit teplou a rychlou večeři? Vezměte sýr, kapustu, slaninu, a můžete za chvilku servírovat. Máme pro vás návod na zapečenou růžičkovou kapustu.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 900 g růžičkové kapusty
  • 20 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 20 g mandlí
  • 400 ml smetany
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic strouhanky
  • 4 lžíce parmazánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Kapustičky vařte asi 5 minut v osolené vodě. Poté je zceďte, přelijte studenou vodou a každou překrojte.

02.

Do pánve nalijte olej, přidejte máslo, společně tuk rozehřejte a vhoďte kostičky slaniny a plátky mandlí. Když se společně opečou, přidejte kapustičky, prohřejte je, a nakonec do pánve vlijte smetanu. Po pár minutách se část odvaří. Směs dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a přesuňte ji do zapékací misky.

03.

Povrch posypte drobky (nebo strouhankou) smíchanými s parmezánem. Pečte dozlatova asi 20 minut při 200 stupních.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 644,34 kJ
Bílkoviny26,62 g
Tuky45,62 g
Sacharidy28,46 g
Sůl4,63 g
SAFA19,37 g
Vláknina10,22 g
Cukry9,62 g
Související témata:

Načítám