Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kg musí dolů! 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dokáže Monika zhubnout 25 kg?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

2. díl - Chcete hubnout spolu se mnou? Pak vás určitě zajímá, jak správně dodržovat dietní program. Odborníci z Dietboxu mě ujistili, že na tom není nic těžkého, podstatné je držet se několika hlavních zásad.

Článek

Intervaly mezi jednotlivými jídly jsou optimálně 2,5 až maximálně tři hodiny. Tento interval si mohu upravit, zkrátit, nikdy však nesmí přesáhnout čas tří hodin!

Musím dodržovat pitný režim. Nutné je vypít minimálně dva litry vody denně. Nejvhodnější je přírodní voda bez bublinek, případně jemně perlivá. Mohu také pít zelený čaj, který má příznivé účinky na zrychlení metabolismu. Vodu si mohu dochutit citronovou šťávou, nejlépe z čerstvého citronu. Pít můžu i bylinkové čaje.

Pokud piji kávu nebo čaj, mohu si ho osladit přírodním třtinovým cukrem nebo umělým sladidlem. Mohu si přidávat mléko, ovšem pouze nízkotučné nebo odtučněné.

Foto: archiv autorky

Může mi to stačit?Foto: archiv autorky

Žádné slané chutě

Pokud by mi jídla z Dietboxu (která jsou bez soli a slaného koření) připadala málo ochucená, mohu si je přichutit trochou mořské soli, bylinkami a kořením. Mohu také mírně ochucovat sójovou omáčkou a kečupem.

Pokud bych měla hlad nad rámec dietního režimu, mohu si přidávat zeleninu a nízkotučné sýry max. do 30 %. Mohu si ze zeleniny a sýrů připravit salát, do kterého dám trochu olivového oleje, bylinky a koření. V žádném případě nesmím použít ocet! Nahradím ho citronovou šťávou nejlépe z čerstvého citronu. Jediné, co ze zeleniny nemůžu jíst v neomezeném množství, je mrkev, dám si maximálně tři kousky za týden. Z ovoce si můžu dát v průběhu celého dne i večera vodní meloun. Pokud bych měla neodolatelnou chuť na jiné ovoce, můžu v dopoledních hodinách citrusy.

Před cvičením ovoce

Jídla z Dietboxu jsou připravena pro lidi neaktivní. A protože já budu chodit týrat své tělo s trenérem fitness Michalem Šubrem, je dobré dát si před cvičením banán, případně hroznové víno.

Více o mém hubnutí s Dietboxem se dočtete v Deníčcích. Denně sem budu zapisovat jídelníček, pocity a zajímavé postřehy.

Reklama

Související témata:

Načítám