Hlavní obsah

Redaktorka hubne: 25 kilo musí dolů 24

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Drazí a milí - 6 kilo je dole!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A je po Vánocích! Čtyři týdny jsme se na ně připravovali, pekli, gruntovali a nakupovali. A už je to za námi. Většina cukroví je pryč, mizí i zásoby alkoholu a váha, na kterou jsme si po třech svátečních dnech stoupli, pláče. Nebo je to letos u vás jinak?

Článek

Musím říct, že u nás rozhodně! Od svých odborných dietních konzultantek, které se celé dva měsíce snažily o to, aby mi šla kila dolů, jsem dostala opravdovou školu hubnutí. Tedy u nás, u Poledníků, vypadaly ty letošní Vánoce malinko jinak. A musím říct, že na kvalitě jim to rozhodně neubralo.

Vánoce, Vánoce odcházejí

Tučný bramborový salát se smaženou rybou? Ani omylem! My jsme si letos dali odlehčenou variantu. Tedy brambory se zeleninou, do toho pár vajíček a jogurt. Abych byla přesnější - jogurt s pepřem, solí a trochou česnekového koření. Přidala jsem i lžičku hořčice a lžičku fit kečupu (téměř bez cukru) a úžasný salát byl na světě. Rybu (pangase) jsem pak lehce potřela slunečnicovým bio olejem, posypala speciální směsí koření a dala péct do trouby. Musím říct, že jsme si báječně pochutnali. A také...

... jsme byli pěkně sytí. Neměla jsem tak touhu jíst dříve než za další tři hodiny - pauza, která je u hubnutí nutná, aby tělo zvládlo strávit předešlé jídlo a připravilo si místo na nové. Jako dezert jsme si pak dali puding (dělala jsem jej z odtučněného mléka) s nastrouhanými jablky. A ptáte se - co cukroví? Musím se jen smát, protože jsme si objednali kilo a půl a ještě do dnešního dne nám většina leží v krabici. Manžel na sladké moc není, Anička je na takové věci ještě malá a já si dám jen tu a tam jeden, maximálně dva kousky. Zato s ovocem se u nás letos roztrhnul pytel. Muž by mohl od rána do večera jíst sušené ovoce a já se zase neobejdu bez pomela. A to má jen 159 kJ na 100 gramů, takže můžu s čistým svědomím říct, že se váhy po svátcích nebojím. Ba co víc, jsem dokonce opravdu zvědavá, co mi ukáže...

Foto: archiv autorky

Moničin Štědrý večer... a jaký byl ten váš?Foto: archiv autorky

Ach, ten alkohol

Jistě mi dáte zapravdu, že k Vánocům nějaké to dobré pití neodmyslitelně patří. Přiznávám, párkrát jsem zhřešila (ale opravdu jen malým panáčkem), speciálním vinným likérem. Slovo zhřešila píši záměrně, protože takhle dobrota má neuvěřitelných 35 % alkoholu. Jinak jsem se ale přes svátky snažila držet i v pití. I přestože moc nepiji, mám teď na mysli hlavně výběr alkoholu. Když už jsem si dala sklenku, pak to bylo většinou jen suché bílé víno. Navíc jsem nepila víc než 2-3 dcl denně. Jedinou výjimkou byl snad jen Štědrý večer, kdy jsme si otevřeli lahvičku červeného sektu a podívali se lahvi až na dno.

Super dietní Silvestr

A jaký bude u nás Silvestr? O tom, jaký byl, vám povím v příštím díle, ale můžu vám už teď prozradit, že i na poslední den v roce chystám dietní menu. Žádné přejídání se konat nebude. I chlebíčky budou odlehčené.

A pokud chcete tip na úžasnou nekalorickou pomazánku, tady je: nastrouhejte celer, mrkev a okořeňte podle chuti. Přidejte rozmačkaný česnek, sůl a trochu nastrouhaného 30% eidamu. Vše spojte trochou bílého jogurtu a skvělá pochoutka je na světě. Nejlépe chutná na čerstvém tmavém pečivu.

Tak dobrou chuť a veselého Silvestra!

Reklama

Související témata:

Načítám