Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Ještě 20 kilo musí pryč 2

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dieta je běh na dlouhou traťFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2. díl - Týden se s týdnem sešel a já si opět stoupla na váhu. Ale přiznávám, že po tom novoročním nabytém kilogramu mi nějak klesla nálada na další kontrolu. Navíc jsme dojídali cukroví a já si tu a tam přece musela zobnout... Jak jste na tom po Vánocích vy?

Článek

... ale i přesto jsem se snažila dodržovat pravidelný jídelníček. K snídani jsem si začala dávat většinou jogurt. A to z jednoho prostého důvodu. Naše jedenáctiměsíční dcerka odmítá jíst snídaně. Další její období, kterých už tu bylo... Jediné, co mi teď sní, je právě bílý biojogurt. Ovšem pouze ten, který otevře a „papá" i máma. Takže jsme jely pěkně fifty-fifty. Půlku Anička, půlku já. A obě jsme byly spokojené. Až na to, že já jsem měla poměrně brzy hlad. Takže tu záhy byla dopolední svačinka a na tu jsem si dávala právě ony zbytky vánočního cukroví.

Jak to bylo...

Ale abychom začali od rána. Po vánočních svátcích jsem si opět nasadila hned po probuzení 1000 mg vitaminu C. Jednak má nastartovat metabolismus a napomoci tak rychlejšímu spalování. Druhak se očekává chřipková epidemie, tak abych byla ve formě. K snídani je jogurt a káva s odtučněným mlékem. Na svačinu cukroví. Obědy denně vařím. Žádné polotovary z obchodu, žádné „hotovky" z restaurace. Poctivá česká kuchyně. Pravda, až na den, kdy jsem usmažila kuřecí řízky s bramborem. Ale manžel už něco říkal o „hodně dietních jídlech", tak aby měl nějakou změnu. Jinak to byla například zapečená zelenina se sýrem, hovězí maso na mrkvi s brokolicí a rýží, kuřecí nudličky s rýží, vepřové maso se zeleninovou bramborovou kaší nebo kuřecí kuskus se zeleninou. Odpolední svačiny jsou různé. Někdy kus cukroví, jindy ovoce. S čerstvou zeleninou mám problém. Jím ji opravdu málokdy. Nevím, jestli je to leností si ji připravit, nebo mi nechutná. Prostě ji pro sebe vynechávám. A večeře? Někdy studená mísa, jindy opečený chléb (v toastovači bez tuku) s netučným sýrem a šunkou. Někdy třeba jen kus pomela a k tomu rýžové nebo kukuřičné chlebíčky.

Foto: archiv autorky

Vyrostl nám třetí zoubekFoto: archiv autorky

Pufované? Ne, díky!

V uplynulém týdnu jsem se od jednoho lékaře (který se zabývá výživou a mj. dělá i výplachy střev) dozvěděla šokující informaci. Pufované chlebíčky, tedy ty, které jsou tak doporučované na dietu, jsou prý jed pro tělo. Postupně se lepí na střevní stěnu a při výplachu střev odchází zpětně i za hodně dlouhou dobu. Jeho doporučení tedy zní - pokud nechcete mít problémy, nejíst (tedy ty chlebíčky)! No jo, ale co s těmi zásobami doma? Tak ty poslední kousky mě snad už nezničí, další si už ale raději nekoupím!

Nahoru a dolů

A jak jsem na tom tedy s váhou? Od minulého vážení 6. ledna jsem dala dolů pouze půl kilogramu. Mám tedy „rovných" 86,5 kg. Jsem ráda alespoň za ten půlkilogram, ale sama dobře vím, že když budu dietu pořádně dodržovat, je možné dát dolů za ten týden kilogram celý. Od pondělí mám ještě na čtrnáct dní dietní balíčky z Deitboxu. Na týden obyčejné, na týden turbo. Tak uvidíme, co to se mnou udělá.

Reklama

Související témata:

Načítám