Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Zbývá už jen 15 kilo 6

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Váha jde dolů sice pomalu, ale přeceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

6. díl - Za poslední týden se z mnoha stran snesla obrovská vlna kritiky a názory na mé hubnutí. Rozhodla jsem se proto udělat všem spekulacím přítrž a na nejčastěji opakované dotazy - jak v diskuzích, mailech nebo kamarádů, teď odpovědět.

Článek

Váha ti stojí, protože málo jíš!

Možná je to fakt, ale můj denní jídelníček se pohybuje v rozmezí cca 5000-6000 kJ. Což mi na dietu přijde tak akorát. Nehledě na to, že jídla z Dietboxu měla maximálně okolo 5 tisíc kilojoulů. Takže od té doby jím vlastně víc. A možná právě v tom je ten háček. Měla bych ubrat! Jenže se bojím toho, že bych se pak mohla dostat do začarovaného kruhu. Váha sice poletí dolů, jenže to nebude na úkor tuků, ale svalové hmoty. Takže zřejmě jediná možnost, jak hubnutí urychlit, je pravidelné cvičení. A tady vím, že narážím. Jenže při třech pracích a ročním dítěti se třikrát týdně do posilovny chodí fakt špatně. Tak cvičím alespoň doma. Je to takový příjemný kompromis.

Minule jsi psala, že tvé hubnutí brzdí rozházené hormony. Na to se ale může vymluvit každý.

To určitě může, jenže já s hormony bojuji posledních cca 8 let. Všechno to začalo tím, že jsem zkolabovala na ulici. Lékaři pak zjistili, že moje tělo vlastně vůbec nefunguje. A řekli mi, že nikdy nebudu moct mít děti (vlastně mě pak uklidňovali, že ze zkumavky to moderní medicína už zvládne). Obrečela jsem to a podstupovala jsem hormonální léčbu. Dlouho a bezvýsledně. A protože jsem po ní začala tloustnout, léky jsem zahodila a obrátila se na známého bylinkáře. Váha se mi zpět srovnala a krevní testy jsem měla do dvou let na spodní hranici. Hurá! Začala jsem užívat jen jednu pilulku denně a na té se držím dodnes. A mám dítě. I bez zkumavky!

Foto: archiv autorky

Práce mě nenechá cvičit... Ale já to nevzdám!Foto: archiv autorky

Holka, poslední dobou to hubnutí na tobě není moc vidět...

A nezajdeme spolu někdy do bazénu? V plavkách? Při posledním měření měl můj pas 105 cm. Přes boky jsem pak měla 110 cm. Pravda, na bocích se mi tuk moc nepohnul. Aktuálně (včera ráno jsem se měřila), mám 108 cm. Ovšem přes pas je moje míra už pod sto - rovných 98 centimetrů (a břicho jsem fakt nezatahovala). Míru přes prsa jsem nebrala, ale mám pocit, že na téhle partii moc neubývám. Ale co se týče stehen - ta mají o něco menší objem. Zatímco nedávno jsem ještě neoblékla své tmavé kalhoty, minulý týden jsem v nich byla v práci. Co se pak váhy týče, jsem nyní na 82,6 kilogramech. Takže váha dolů jde. Sice pomalu, ale jde!

Jídelníček na zrychlení metabolismu, který zde byl minule uveden, není absolutně vhodný pro dlouhodobé hubnutí.

Ale já nikde neuváděla, že je to jídelníček na dlouhodobé hubnutí! Tento jídelníček je vhodné dodržovat jen několik málo dnů, maximálně však týden. Poté je nutné přejít na vyváženou pravidelnou stravu. Což obnáší - jídlo 5-6x denně. Jíst by se mělo po 2-3 hodinách. Strava musí být pestrá, s dostatkem ovoce a zeleniny a s omezením jednoduchých cukrů. Důležitý je i pitný režim - ovšem bez sladkostí a nejlépe i bez bublinek! Denní jídelníček by měl mít cca 5-6 tisíc kilojoulů. Dieta, která zde byla uvedená, je skvělá na „rozpumpování" metabolismu. A to funguje!

Reklama

Související témata:

Načítám