Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Zbývá už jen 15 kilo! 4

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Cvičení vám dodá dobrou náladuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

4. díl - Prvních deset kilogramů šlo dolů poměrně rychle, ovšem teď je to už docela problém. I když s váhou svádím téměř dennodenní boj, vím moc dobře, že se s mým tělem něco děje. Obléknu totiž svetřík s topem, které jsem na sebe ještě před pár měsíci téměř nedostala. Takže hurá!

Článek

Ovšem co se kilogramů týče, pak jsem právě teď ve stejné fázi, co naše vítězka Lucie Kýnová. Období před, při a po menstruaci si tělo dělá naprosto co chce. Takže přestože cítím, že něco málo dole je, váha mi lže. Ukazuje mi totiž 83 kilogramů. Tohle číslo je zakleté, já se z něj snad nehnu...

Ach ty nemoci

Minule jsem si pochvalovala spinningovou hodinu, na které jsem byla a která mě v mém hubnutí neuvěřitelně nakopla. Jenže Anička je bohužel stále nemocná a nějak se těm bacilům od ní nechce, takže chodit přes den někam do fitka teď naprosto nepřipadá v úvahu. Můj denní režim se nyní dělí na části - ranní várka kapiček, polední medicína a večerní léky před spaním. A mezitím sprej na dýchání, abychom se nedusily. Jenže moje tělo, to se dusí! Potřebuje pohyb. Ten spinning mi dal najednou tolik síly a najednou zase nic?

Místo spinningu Cindy

Proto jsem v zápalu „cvičícího amoku" vyhledala doma hubnoucí DVD, která mám ve sbírce. A málo jich opravdu není. Ale protože teď potřebuji skutečný zápřah, sáhla jsem po osvědčené Cindy Crawford, která mi už pomohla několikrát. A o jakém cvičení je řeč? První den je na programu čtyřicetiminutové cvičení, které se skládá s rozcvičky, pořádného zahřátí, posilování (stehna, zadek, paže, břicho) a následného procvičení, relaxace. Na úvod raději přiznávám, že posilovačku paží vynechávám. Činky nemám a s PET lahvemi mi to přijde docela nuda. Ale stehna, zadek a břicho cvičím skutečně poctivě!

Foto: archiv autorky

Tak já teď cvičím u televizeFoto: archiv autorky

Určete si tempo

Druhý den je opět čtyřicetiminutové cvičení a třetí den mě čeká vždy jen desetiminutovka na protažení a lehké posílení. Čtvrtý den se jede nanovo. Možná si říkáte - cvičení doma u televize je docela nuda, jenže je to skutečně zápřah a má na postavu hodně pozitivní efekt. Navíc nemusíte chodit nikam do fitness centra, což je fajn právě pro mámy na mateřské. Prostě cvičíte, když drobeček zrovna spí. A další skvělá věc je, že si jedete přesně podle svého tempa. Nikdo vás nikam nehoní. Což je fajn hlavně ze začátku, protože první dny není úplně jednoduché zvládnout celé cvičení přesně podle Cindy.

Cvičení - základ zdraví

Přesto přiznávám, že se moc těším, až zase vyrazím na cvičení mezi stacionární kola. Říkám si, že více pohybu mi určitě pomůže dříve zhubnout. Navíc pohyb nepomáhá jen „ničit špeky". Ale především umí nádherně zrychlit metabolismus, což se projeví tím, že i když zhřešíte v jídle, bude se vám stále dobře hubnout. A pohyb také vyplavuje endorfiny, takže funguje podobně jako čokoláda - stále máte dobrou náladu. Tak se usmívejte a hubněte s námi!

Moničin jídelníček

Chcete znát, co během dne sním? Jak zaháním nepřekonatelné chutě na sladké. A co když vyhladovím a chytne mě „žravá"? Na všechny tyto stavy mám dietní triky! Chcete je znát? Tak zase za týden přesně touto dobou. Těším se!

Reklama

Související témata:

Načítám