Hlavní obsah

Redaktorka hubne: Zbývá už jen 15 kilo! 3

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Spinning skvěle udržuje postavuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

3. díl - Konečně! První březnový týden by prý mělo začít jaro. Má být slunečno a teplo. Musím říct, že tahle informace mě nakopla neuvěřitelně pozitivní energií. Co si budeme povídat, na jaře a v létě je hubnutí přece jen příjemnější než v zimním období. A já doufám, že se od mých necelých 83 kilo odpíchnu!

Článek

Zatímco při pěkném počasí můžeme vyrazit ven (a já se už teď těším, že navážu na svoje předtěhotenské zvyky - obléknu šusťákovku a začnu opět každé ráno poctivě běhat), přes zimu je jedinou možností pohybu fitness centrum. Tedy pokud nepočítám běhání po schodech v rádiu, když si chci při vysílání uvařit čaj. Kuchyňka je totiž o tři patra níž. A já jsem si výtah pochopitelně zakázala. Takže už teď bravurně zvládám seběhnout dolů, uvařit čaj a po dvou schodech opět vyběhnout zpět do studia za neuvěřitelný čas. „Osobák" mám zatím 2,50 minut, což je průměrný čas jedné písničky. Ovšem piluji pravidelně a každé vysílání je to o něco lepší.

Okolo na kole

Ovšem jen samotné běhání po schodech třikrát do týdne mou postavu nezachrání, to je mi jasné. Rozhodla jsem se proto v týdnu zajít na spinning. Zničehonic mě chytla obrovská chuť zacvičit si. Ale ne na aerobiku nebo v posilovně. Ale dát si pěkně do těla na stacionárním kole. Pokud jste tento sport ještě nikdy nevyzkoušeli, pak vřele doporučuji. A to hlavně všem, kteří zapřeně tvrdí, že by na kolo v tělocvičně nikdy nesedli, protože venkovní cyklistika je daleko lepší. Nechci soudit, jestli je lepší, nebo ne. Je to totiž něco úplně jiného. Ale to poznáte až ve chvíli, kdy naprosto propocení a se skvělým pocitem odcházíte ze spinningové hodiny.

Foto: archiv autorky

Už aby bylo jaro a mohla jsem běhat venkuFoto: archiv autorky

Chřipka útočí

Při sprchování po spinningové hodině jsem si přísahala, že v týdnu vyrazím ještě minimálně jednou. Jenže člověk míní... Anička nám onemocněla. Nejdřív kašel, pak rýma a nakonec průdušky a zarudly i ouška. Ani nechci sčítat, kolik hodin jsem za poslední tři noci naspala. A do práce samozřejmě chodím dál, takže nějaký spánek přes den nepřipadá v úvahu. Ani se mi o tom nechce psát, ale za poslední dny padla veškerá má předsevzetí o výživě. Piji snad jen silnou kávu a jím pouze tehdy, když je čas. Ovšem po čokoládách ani sladkostech nesahám, i když moje tělo po nich teď doslova žízní. Místo toho jím tuny banánů, kiwi a sladkých mandarinek. Abych měla alespoň nějakou energii. Váha mi tedy k dnešnímu dni ukazuje téměř 83 kg (tedy přesněji 82,8 kg). V podstatě se dá říct, že za poslední týden zkrátka „stojím na místě". A to i přes tu jednu hodinu spinningu. Teď už je naštěstí Aničce lépe, tak doufám, že se snad už dnes v noci alespoň trošku vyspím a zítra ráno budu zase moci vyrazit na cvičení. A vynechat kofein blokující spalování a začít opět zdravě (nebo spíš pravidelně) jíst.

Reklama

Související témata:

Načítám