Hlavní obsah

Řemeslo je nad zlato. Staň se kuchařem!

Foto: PTK & SOŠ s.r.o.

Staň se kuchařem!Foto: PTK & SOŠ s.r.o.

Říká se, že sůl i řemeslo jsou nad zlato, lidé mají hlad i chuť, co je svět světem, a dobrých kuchařů není nikdy dost. Staň se kuchařem a číšníkem i ty! Pražská taneční konzervatoř a střední odborná škola (dále jen PTK a SOŠ) obor kuchař číšník právě hledá budoucí masterchefy.

Článek

Sen stát se mistrem kuchyně i elegantním číšníkem ve fraku a bílých rukavičkách může splnit tříletý učební obor Kuchař – číšník. Kdo si vybere život v gastronomii, ten si už při studiu plně osvojí kuchařskou i číšnickou profesi tak, aby po studiích našel široké uplatnění.

Škola je vybavena moderní cvičnou kuchyní, kde se studenti již v prvním ročníku seznámí se základními dovednostmi svého oboru, osvojí si základní techniky práce, seznámí se se zásadami bezpečné práce a pravidly HACCP na pracovišti a naučí se manipulovat se zařízením a vybavením kuchyně. Díky vlastní školní kuchyni si tak studenti takřka v laboratorním prostředí osvojí důležité schopnosti a dovedností dřív, než se setkají s náročným prostředím reálného provozu restaurací a gastronomických podniků.

Výborným studentům, kteří mají vůli a elán se dále rozvíjet a neustále zlepšovat, je nabídnuta placená praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu Grand, známém podniku v historickém centru Českého Krumlova, který je vyhlášen vrcholnou gastronomií a vysokou úrovní služeb. Takovým studentům nejenže náleží odměna za jejich vynikající práci, ale navíc jejich dopravu, ubytování i stravu zajišťuje škola.

Studenty PTK & SOŠ s.r.o. je možné díky spolupráci se společností Zátiší Catering Group a.s., která je známým partnerem exkluzivních událostí, potkat například na Pražském hradě, kde studenti zajišťují servis a mají možnost se setkat nejen s nejvyšší formou obsluhy, ale též s vrcholnými představiteli světa politiky, diplomacie a kultury.

Stejně tak škola dlouhodobě spolupracuje s Úřadem průmyslového vlastnictví, kde každoročně zajišťuje gastronomické akce. Studenti zde tradičně odvádějí špičkovou práci, takže jim byla nejednou svěřena kompletní příprava akcí, včetně přípravy rautů.

Ať už při vaření ve škole, na jedné z mnoha gastronomických soutěží, kterých se pravidelně účastí, nebo při přípravách a organizaci četných akcí, které škola zajišťuje pro své partnery, si studenti během tří let osvojí práci v gastronomii jak při servisu, tak v kuchyni.

Uchazeči o studium mohou podat své přihlášky nejpozději 1. března 2021. Přijímací zkouška pak probíhá formou pohovoru. Více informací je možno nalézt na stránkách školy.

Načítám