Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kakaové těsto s vanilkovým krémem proložte sušenkami Koka. Řezy jsou nejlepší až druhý den, když se sušenky rozleží a zvlhnou.

45 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 sáček prášku do pečiva
    1
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 hrnek mléka
    7
  • 5 lžic oleje
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
    1
  • 5 lžic kakaa
  • 100 g kakaových sušenek
    1
    7
  • 2 lžíce kokosu
Krém
  • 3 hrnky mléka
    7
  • 6 lžic bramborového škrobu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 250 g másla
    7
Obsažené alergeny
3
Vejce
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Připravte krém. Z mléka, škrobové moučky a vanilkového cukru uvařte hustou kaši. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně vešlehejte prochladlou kaši. Krém vyšlehejte a dejte do ledničky ztuhnout. 

02.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, 3 lžícemi kakaa a moučkovým cukrem, přidejte vejce, mléko a olej a umíchejte těsto, které rozdělte na dvě poloviny. Každou zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem. 

03.

Jeden upečený plát potřete polovinou krému, poklaďte sušenkami, přikryjte druhým plátem, potřete nebo ozdobte druhou polovinou krému a posypte zbylým kakaem a kokosem. Moučník nechte do druhého dne v chladu rozležet.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie22 389,34 kJ
Bílkoviny91,25 g
Tuky325,9 g
Sacharidy510,03 g
Sůl2,39 g
SAFA136,22 g
Vláknina23,7 g
Cukry246,23 g

Načítám