Hlavní obsah
3,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Velikonoční dilema většiny maminek je každoročně stejné: Co já budu dělat s 20 vařenými vejci? Kromě osvědčených pomazánek můžete připravit třeba roládu z mletého masa s vajíčky. Vyzkoušejte ji, je moc dobrá!

15 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 350 g listového špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks červené papriky
  • 3 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks pórku
Článek

Postup

01.

Česnek nasekejte najemno a zlehka orestujte na olivovém oleji. Přidejte čerstvý špenát, který nechte spařit, nebo rozmrazený špenát, který nechte prohřát, aby se chutě spojily.

02.

Maso smíchejte se syrovým vejcem a dochuťte solí a pepřem.

03.

Zelenou část pórku rozeberte na listy, ty asi minutu spařte ve vroucí vodě, a pak je pod sítem vložte do ledové vody, aby neztratily barvu a změkly.

04.

Na potravinářskou fólii rozložte těsně vedle listy pórku a na něj rovnoměrně rozložte maso jako placku. Doprostřed položte hezky za sebou poloviny uvařených vajec, na ně rozložte špenát a na nudličky nakrájenou červenou papriku (nebo jakoukoli jinou zeleninu). Fólii pečlivě zabalte, aby roláda držela pohromadě, a dejte na hodinu vařit do parní lázně – postačí vám napařovací vložka do hrnce. Jako příloha se hodí brambory nebo jen chleba

Neradi loupete vejce? Podívejte se na naše 4 triky a už to pro vás nebude problém.

Související témata:

Načítám