Hlavní obsah

Rozchodová abeceda: Každé písmeno bolí!

Foto: thinkstock

Rozchod je vždy bolestivý, ale nedá se s tím nic dělatFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchod! Život se vám obrací naruby, vše, v co jste věřily, je pryč. Obzvlášť, když máte děti, společné kamarády, majetek. Každé písmenko abecedy vám připomíná tu ztrátu. Možná zrovna takhle.

Článek

Když se rozcházíte s někým, s nímž jste strávily velký kus života, je to obrovská bolest, trápení a spousta starostí. Tohle je rozchodová abeceda, z níž si budete muset odžít nejspíš každé písmenko.

A - Alibi

Jestliže je důvodem vašeho rozchodu milenecký poměr vašeho muže, jistě jste nějaký čas bezmezně věřily všem vymyšleným historkám o pozdních pracovních poradách, služebních cestách a podobně. Nakonec ale stejně přišla chvíle, kdy jste rázně řekly „a už dost"!

B – Bolest

To je to, co cítíte v prvních chvílích. Ztráta blízkého člověka jednoduše bolí a nelze s tím nic dělat. Jen zatnout zuby a vydržet.

C – City

Tak ty dostávají při krachu vztahu neskutečně zabrat, o tom nejspíš nikdo nepochybuje.

D – Děti

Jestliže máte děti, o to těžší rozchod je. Jak je co nejméně stresovat a trápit, jak se dohodnout na jejich výchově, jak jim to vysvětlit. To jsou otázky, kvůli kterým v noci nemůžete spát.

Foto: thinkstock

Bohužel krach vztahu se netýká jen ženy a muže, často jde i o jejich děti. Na ty je potřeba brát ohledyFoto: thinkstock

E – Energie

Docházejí vám síly, jste na dně, nemáte žádnou energii. Jediná šance je dobít baterky. Jakkoli, třeba příjemnou masáží, výletem, dobrým filmem.

F – Flám

Není od věci vyrazit na pořádný večírek, užít si, zařádit si a jednoduše alespoň chvilku myslet na něco jiného.

G – Gauner

Když vidíte svého ex-, napadají vás samá nelichotivá slova? Je to gauner? Možná, ale vy rozhodně neztrácejte glanc a zachovejte si důstojnost.

H – Hádky

Bohužel, bez nich se obejde málokterý rozchod. Je emocionálně náročný pro oba, vaše vztahy jsou napjaté, a tak pro silnější slova nebývá daleko. Zkuste se hádat co nejméně, protože křikem a urážkami stejně nic nevyřešíte.

CH – Chyby

Dělali jste je určitě oba, protože krach vztahu nebývá vinou jen jednoho. Oba nesete podíl viny, zkuste na to myslet.

I – Ignorace

Po nevěře další z nejčastějších důvodů, proč se lidé rozcházejí. Jednoduše dlouho ignorovali drobné i větší problémy a neshody, zakopávali je pod postel, až jich bylo příliš.

J – Jinak

Zkuste začít jinak. Slovo „my“ alespoň na nějaký čas vyměňte za slovo „já“ a věnujte se jen a jen sobě. Vrhněte se na věci, na které jste doposud neměly čas, splňte si své sny. Je na to ideální čas.

Foto: thinkstock

Hádky bohužel k rozchodu patří, zkuste je ale co nejvíce mírnitFoto: thinkstock

K – Kamarádi

Ti vám mohou hodně pomoci, nepodceňujte sílu jejich společnosti. Smějte se s nimi, svěřte se jim, vyplakejte se na jejich rameni. Pomůže to!

L – Láska

Nepřestávejte v ni věřit! Nepřipravte se o ni kvůli jednomu neúspěchu.

M – Možnosti

Zkuste brát rozchod z té lepší stránky. Máte teď spoustu možností, jak si zařídit život, v němž budete doopravdy šťastné.

N – Nenávist

Zbavte se jí! A rychle! Pocity nenávisti totiž nejvíc ubližujete sobě, je to jed, který vás pomalu ale jistě zničí. Budou z vás nepříjemné a zapšklé ženy, co nenávidí všechny muže!

O – Odvaha a odpuštění

Zkuste v sobě najít odvahu a sílu partnerovi odpustit. Ať už vás opustil z jakýchkoli důvodů, nemůžete ho celý život proklínat. Jakmile mu odpustíte, budete se cítit svobodně, teprve v tu chvíli budete skutečně volné.

P – Pomoc

Nestyďte se požádat o pomoc! Kamarády, rodinu, ale třeba i odborníky. Není žádná ostuda zajít k psychologovi či přenechat většinu starostí právníkovi.

Q – Quo vadis

Kam kráčíš?! Chce se vám tohle křičet na vašeho ex-? Omyl, ptejte se sebe, kam směřují vaše kroky. To je totiž důležité. On ať si dělá, co chce.

R – Rozvedená

Není to stigma, nestyďte se za to. Jednoduše si řekněte „no a co".

S – Strach

Je přirozené, že máte obavy, jak vše zvládnete samy. Máte strach z budoucnosti, ale to přejde. Zapracujte na svém sebevědomí a užívejte si single života.

Foto: isifa

Stýská se vám po něm, máte strach z budoucnosti, prostě si nevíte rady. Ani tomu se nelze vyhnoutFoto: isifa

T – Tíha

Je to těžké, ale opravdu platí, že co tě nezabije, to tě posílí. A rozchod rozhodně není smrtelná nemoc!

U - Ultimátum

Zapomeňte na jakákoli ultimáta, ať už vám je někdo klade, nebo vy jste ty, co je stanovujete. Do vztahu, včetně toho, co krachuje, nepatří žádné výhrůžky, vydírání a podobně.

V – Vztek

Máte na partnera vztek? V pořádku, to je normální reakce. Dostaňte ho ze sebe. Třeba v posilovně, nebo během, křikem, můžete i rozmlátit pár talířů. Prostě se vyventilujte.

W – Waterloo

Připadáte si jak Napoleon po bitvě u Waterloo? Kdepak. Jedna bitva válku nevyhrává.

X – Xantypa

Na to pozor. Hlavně si neříkejte, že teď to těm chlapům nandáte, že už se sebou nenecháte orat. To je v pořádku, ale ne aby z vás byla Xantypa. Zlou a panovačnou ženskou doma nikdo nechce!

Y – YLL (Years of Life Lost)

Tahle zkratka pro výraz „ztracené roky života“ napadnou asi každou ženu, která právě prožívá rozpad dlouholetého vztahu. Ale počítat, kolik let jste pro tuhle lásku obětovala, a odhadovat, kolik vám jich ještě zbývá, nikam nevede. Místo do počítání se vrhněte do života!

Z – Začátek

Víc než kdy jindy, v tomto případě platí, že konec je vždy začátek něčeho nového. Tak si to užijte!

Máte za sebou těžký rozchod? Co vám pomohlo ho překonat?

Související témata:

Načítám