Hlavní obsah

Různé vzory dohromady? Ano! Zkuste tyhle trendy kombinace

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Reklama

Že k sobě dva různé vzory nepasují? Přesvědčíme vás o opaku. Třeba najdete nové kombinace a zjistíte, že v šatníku přece jen „něco máte“. Je jaro, tak si můžete dovolit hrát všemi barvami i vzory. Směle do toho!

Článek

Mixovat různé vzory? Nikdy! Taky máte tohle módní pravidlo vryté pod kůží až příliš hluboko? Jenže to už dávno neplatí, ani to, že červená s růžovou se dohromady na jednom outfitu nekamarádí. Pojďte bořit módní hranice s námi a inspirujte se, jaké vzory můžete klidně namixovat k sobě.

Právě umění zkombinovat na první pohled nekombinovatelné kousky je tím správným klíčem k originalitě. Je to nicméně i dost tenký led. Vodítkem, jak dát vzory dohromady s vkusem, může být barva a jejich velikost/výraznost. Dva různé vzory v jednom outfitu byste měly propojit podobnou barvou. Také zkuste dát k sobě velké a malé kostky, nebo široké a drobné puntíky. Kombinujte nejen různé vzory, ale i struktury látek. Vybrali jsme čtyři dvojice vzorů, které si dohromady skvěle rozumí.

Pruhy a leopard 

Poslední rok se na zvířecí vzory pějí ódy. V kombinaci s bílou a černou nešlápnete vedle, ale s modro-bílými nebo černo-bílými proužky to bude taky vypadat skvěle. V tomhle případě jsme zvolili bílé kalhoty s jemným proužkem a růžovou halenku ve volném stylu. Zbytek outfitu laďte do neutrálních barev (nebo takových, které se alespoň s jednou shodují), a vzory už vynechte.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Křivák Only, 1599 Kč, 2. Pruhované kalhoty Orsay, 799 Kč, 3. Halenka Lindex, 999 Kč, 4. Lodičky Reserved, 699 KčFoto: Archiv firem

Puntíky a květy

Klasický puntík a klasický květovaný vzor. Oba potisky jsou romantické, a proto spolu tvoří super dvojku. Nechte ale vždycky víc vyniknout jen jeden. Culottes potištěné květy a citrony jsou výrazné až až, proto top zvolte s puntíky, které jsou jemné a malé.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Blejzr Vila, 1427 Kč, prodává About You, 2. Kalhoty Orsay, 799 Kč, 3. Top Stradivarius, 349 Kč, 4. Tenisky Gant, 1999 Kč, prodává HumanicFoto: Archiv firem

Scarf print a kostka

Scarf print neboli šátkový potisk bere letošní kolekce útokem. Najdete ho na šatech, halenkách, sukních i kalhotách. Jednobarevný vršek k němu je jistota, ale co sáhnout po saku s jemným kostkovaným vzorem? Kontrast boho a byznys stylu vás bude bavit.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Sako Zara, 1599 Kč, 2. Šaty Mango, 2299 Kč, 3. Mokasíny Geox, 3299 KčFoto: Archiv firem

Proužek a proužek, puntík a puntík

Vršek i spodek ve stejném vzoru? Proč ne. A jestli se rozhodnete pro výrazné a drobné puntíky, kostky nebo široké a úzké pruhy je na vašich preferencích. Nebojte se ani zkombinovat květované cigaretové kalhoty a ve stejném vzoru sako. Jen musíte myslet na to, že top pod sako, boty a doplňky by měly být minimalistické.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. Dlouhá džínová bunda, H&M, 1299 Kč, 2. Sukně Boohoo, 1037 Kč, 3. Triko Marks & Spencer, 329 Kč, 4. Tenisky Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Pokud máte odvahu na ještě větší divočinu, podívejte se, jak vypadají na pohled nesourodé kousky v našem foto editorialu na téma gypsy styl!

Reklama

Načítám