Hlavní obsah

Rychlá, zdravá a vydatná snídaně: Tortilla plněná míchanými vajíčky

Foto: Jakub Jurdič

Ruku na srdce, kdo by si nepochutnal na takovéto snídani?Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Nestíháte si ráno připravit snídani? Nyní to můžete změnit! Vyzkoušejte rychlé tortilly plněné vláčnými míchanými vajíčky. Takhle snídaně vás bude bavit. V jednoduchosti je krása! A také chuť!

Článek

Zřejmě vám dnešní recept přijde dost jednoduchý. A máte pravdu, to on vskutku je. Ale přiznejte, kdo z vás si dopřeje alespoň dvakrát do týdne takovou dobrotu k snídani? Kdyby vám ji někdo připravil, tak si na ní smlsnete, ani nemrknete. Ale když si ji máte připravit sami? Zkuste to, kouzlo je ukryto právě v jednoduchosti. V tortillách není nic speciálního, a přesto chutnají naprosto famózně.

Tortilla plněná vajíčky

Na 2 porce potřebujete: 6 vajíček, 4 menší tortilly, 30 g sýra v celku, 1 menší červenou papriku, 1 větší rajče, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, hrst nasekané petrželky, 2 lžíce másla, sůl, pepř, bylinky na posypání

Postup: Cibuli, papriku a rajče nakrájejte na menší kousky. Česnek, jarní cibulku a zelenou petrželku nasekejte nadrobno. Sýr nastrouhejte nahrubo. Vajíčka rozklepněte do mísy a vidličkou promíchejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli. Přidejte postupně česnek, papriku a nakonec rajče. Orestujte, poté přilejte vajíčka a míchejte. Jakmile jsou skoro hotová, přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte. Vajíčka vypněte, když jsou hotová, ale ještě krásně vláčná. Posypte je nasekanou jarní cibulkou a petrželkou.

Na suché pánvi opečte tortilly krátce z obou stran. Vajíčka si v pánvi rozvrhněte na čtyři díly, tak aby vám vyšlo poctivě na každou tortillu. Naneste přiměřené množství míchaných vajíček na spodní část tortilly, zahněte ji z obou stran a zatočte až do konce. Dejte pozor, ať tortilly nepřeplníte. Takto srolujte všechny tortilly. Servírujte je v celku nebo napůl rozkrojené a posypané bylinkami.

Tip: Kdo má rád výraznější chuť, může do tortill přidat nadrobno nakrájenou slaninu. Dodá jim nejen příjemnou chuť, ale ještě lepší vůni.

Hledáte další tipy na skvělou snídani? Možná vám přijdou k chuti ovesné snídaňové sušenky nebo byste snad raději vajíčkové muffiny?

Reklama

Související témata:

Načítám