Hlavní obsah

Rychlovka z jednoho hrnce: Šťavnaté kuře i s přílohou

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte ve všední dny trochu problém s časem, ale zároveň si rádi dopřejete teplou večeři bez použití polotovarů a náhražek? Vyzkoušejte náš oblíbený recept: šťavnaté kuře i s přílohou, které je do půl hodiny na stole!

Článek

Co si budeme nalhávat, nejen líný kuchař ocení jídlo, které nezabere moc času, uvaříte ho v jedné hlubší pánvi a ještě si skvěle pochutnáte. A přesně takové je dnešní kořeněné kuřátko – zvládnete ho připravit v jednom hrnci i se šťavnatou rýží s kukuřicí a paprikou.

Kuře s kukuřičnou rýží

Na 4 velké porce potřebujete: 1 limetku, řepkový olej, 500 g kuřecích prsou, 1/4 lžičky chilli, lžičku oregana, lžičku soli, lžičku římského kmínu, ½ lžičky pepře, lžíci hladké mouky. Na rýži: 1 zelenou nebo červenou papriku, 1 chilli papričku (jalapeño, rawit), ½ lžičky kurkumy, 2 stroužky česneku, hrnek rýže (například basmati), sůl, 350 g čerstvé nebo mrazené kukuřice, hrst strouhaného sýra

Postup: Kuře pokrájejte na menší kousky a smíchejte se špetkou chilli, oreganem, solí, římským kmínem, pepřem a moukou. Limetku pokrájejte na plátky a z obou stran na troše oleje opečte. Vyndejte, přidejte asi dvě lžíce oleje a z obou stran opečte i maso. Opět dejte stranou a na výpeku (v případě potřeby přidejte další olej) orestujte proužky papriky spolu s nasekanými chilli papričkami, přidejte kurkumu, nasekaný česnek a rýži a ještě chvíli vše opékejte. Osolte, zalejte 2,5 hrnky vody a 10 minut pod poklicí vařte. Poté do rýže vmíchejte kukuřici, vraťte maso a poduste do změknutí. Posypejte sýrem (můžete dát i na chvilku pod gril) a podávejte spolu s opečenou limetkou.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo z jednoho hrnce? Podělte se o recept!

Reklama

Načítám