Hlavní obsah

Jak prodloužit milování

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

A předehra může začít...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřeba dlouhého, smyslného sexu je stejně přirozená jako náhlá touha po rychlovce. Víte, jak milování neuspěchat a hlavně prodloužit?

Článek

Vzrušení v nás nevyvolává jen samotný styk, nebo chvíle těsně před ním. Tu správnou náladu může navodit hudba, zamilovaná píseň, představa milování se svým vysněným idolem, vůně parfému, který vyvolá vzpomínky… K tomu, aby se milování stalo obřadem, je nejlepší naučit se, jak prodloužit nejen samotný akt, ale i to, co mu předchází. A když to zkompletujeme, tak vlastně i zakončení si zaslouží své.

Tři minuty až nekonečno

Tak dobře, nebudeme přehánět – několik hodin. Tak dlouho může trvat vzrušení prvního stadia. Poštěváček, ňadra, stydké pysky ženy, penis a prsní bradavky muže se překrvují. Druhé stadium, které se nazývá plateau (plató), má v moci zduření a ztmavnutí těchto partií - tělo zrudne. Jakmile se dostanete až sem, jste krůček od vyvrcholení. Po něm přichází fáze zklidnění, tedy barva a velikost tkání se vracejí do původní podoby. U muže dochází k tzv. refrakterní fázi, kdy je nucen si odpočinout, ale žena je schopná se velmi brzy vrátit do stadia platea, a může prožít vícenásobný orgasmus.

Nesvlékat úplně!

Při svlékání by se mělo postupovat pomalu. Mnoho mužů pohled na polosvlečenou milenku dokáže neobyčejně nažhavit, ale ženy většinou situaci uspěchají. V domnění, že udělají lépe, když se svléknou, samy odhodí všechny svršky. Prádlo ale dokáže způsobit, že se cítíme jinak – nevšedně, tak proč si ten okamžik neprodloužit? Nechte si ho na sobě, co jen to půjde. Kalhotky se při souloži dají odsunout, nemusíte si je ani svlékat. Že je to zhýralé? No právě!

Líbání je považováno za důvěrný projev mezi milenci. Polibky neodmyslitelně patří k předehře a jsou povoleny prostě všude. Lidské tělo je k nim jako stvořené. Jejich jemnost připomíná dotyk motýlích křídel a lačnost zase chtíč a touhu zvířecího dravce. Rty jsou velmi citlivý a vnímavý orgán. S jejich pomocí se dá ledacos získat, ale i ztratit.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Umíte si prodloužit vzrušení?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pár tipů pro líbání

  • Důkladně si čistěte zuby, pravidelně navštěvujte zubního lékaře. Pro svěží dech používejte ústní vody, žvýkačky a mentolové bonbony.
  • Rty pravidelně hydratujte balzámy nebo kosmetickou vazelínou.
  • Před líbáním omezte konzumaci kořeněných jídel. Polibek s příchutí česneku není příliš vábný.
  • Partnera nenuďte dokola se opakujícími polibky. Střídejte víc druhů a obměňujte jejich intenzitu.
  • Líbání si žádá dostatečné polykání, aby nebylo uslintané. Polykejte normálně, ale důkladně.
  • Pokud máte popraskané nebo poraněné rty, polibky raději odložte na pozdější dobu.

Polibky na erotogenních zónách jsou velmi dráždivé. Aby ne. Kůže je nejrozsáhlejším mimopohlavním sexuálním orgánem, uvádí Glenn Wilson v knize Vynalézavá láska. Vyzkoušejte následující postup: Líbejte partnera na nohou a nevynechte oblast podkolenní. Cestou vzhůru se nabídne vnitřní strana stehen, i s touto oblastí se pomazlete. Pokračujte výš a výš přes prsní bradavky až k ušním lalůčkům. Uvidíte, jak váš milenec bude vrnět blahem. Naučíte ho něco, co se bude líbit i vám, až si role prohodíte.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Polibek je vzrušující...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ovládejte ho!

Při prodlužování soulože se klade důraz na zpomalování tempa a výběr milostných poloh. Začátek pohlavního styku je potřeba udržet tak, aby vzrušení představovalo co možná nejdelší dobu, proto s partnerem navzájem sledujte své reakce. U poloh se předpokládá, že žena se stane tou, která bude ovládat pohyby, čili zpomalovat reakce muže. Jestliže se milenec blíží ke stadiu platea (druhá fáze), žena ho může „umírnit“ vytáhnutím penisu ze své pochvy a zastavením ejakulace. To se jí může povést tak, že položí palec na uzdičku (část spojující předkožku se žaludem), prostředníčkem a ukazováčkem obejme tělo penisu a stiskne. Ne příliš, pouze jemně!

Jaké polohy zvolit?

  • Muž se posadí na postel a natáhne nohy. Žena si sedne na jeho klín a zasune pyj do pochvy. Nohy může buď omotat okolo milencových zad, nebo je nechat volně natažené. Oba se zakloní a opřou o ruce. Při obměně partnerka ruce spojí za krkem muže a přidržuje si ho. Partner klečící na svých patách taktéž nabízí změnu. Tato poloha omezuje v pohybu a slibuje dlouhé milování.
  • Oba partneři leží na boku tváří v tvář, propleteni do sebe. Ideální poloha pro zmírnění tempa a zklidnění. Milenci se mohou líbat a hladit tak dlouho, jak uznají za vhodné. Ne příliš hluboké proniknutí a stálý rytmus nedovolí sex uspěchat.
  • Žena obkročmo sedí na partnerovi ležícím na zádech (bez zasunutí penisu do pochvy). Může se mírně naklánět. Muž má volné ruce pro hlazení jejích prsou. Když si milenku přitáhne blíž ke svému hrudníku, začne se tak dráždit její poštěváček, který se stimuluje třením o penis.

Pohyb „tam a zpět“ zpravidla dovede muže k ejakulaci. Ale poštěváček je schopen se vydráždit i s krouživými pohyby, nebo pohyby do stran. Jednoduše řečeno: To, co partnerku vzrušuje, nemusí být pro jejího milence náběhem na orgasmus. Ona si u prodlužování milování užívá a zároveň dobu milování nastavuje. A o to tu přeci jde – žádná nuda, jen smyslná soulož plná lásky a porozumění.

Související témata:

Načítám