Hlavní obsah

Rychlovky do 30 minut: Máme tip na hlavní jídlo i dezert

Foto: Mona Martinů

Čerstvý losos i zelenina. Existuje v začátku sezony něco lepšího?Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se za půl hodiny nedá pořádně nic uvařit? Pletete se. Dá! Skvělá večeře a rovnou i s dezertem. Zkuste šťavnatého lososa s jarní zeleninou a ovocný crumble. Pozor, náš seriál pokračuje!

Článek

Milujete lososa? Prozradíme vám k němu luxusní přílohu a vše ještě doplníme o nápaditý dezert skoro bez práce. Michal vařil, Klárka tentokrát stopovala. Jak se vše stíhalo? Tady jsou recepty!

Na 2 porce lososa s přílohou budete potřebovat:2 steaky z lososa s kůží po 200 g, čerstvý mletý pepř, sůl, citron, 1 středně velký pórek, svazek zeleného chřestu, a kdo má, i hrst hrachových lusků, 100 g mascarpone (nebo zakysané smetany), 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla

Na 2 porce dezertu si připravte:100 g jahod, 50 g malin, 50 g polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, 50 g másla, 2 lžíce třtinového cukru

Foto: Mona Martinů

Pokud máte tu možnost, nepoužívejte mrazeného lososaFoto: Mona Martinů

A teď už doopravdy startujeme!

00.00: Troubu rozpalte na 180 stupňů Celsia a pak hned popadněte ovoce. Jahody zbavte stopek, spolu s malinami je omyjte a nakrájejte.

Foto: Mona Martinů

Časování bereme opravdu vážněFoto: Mona Martinů

01.30: Dvě menší zapékací mističky naplňte připraveným ovocem, posypte cukrem a promíchejte je. Do jiné misky nasypte polohrubou mouku, mandle a změklé máslo a rukama základ promněte tak, že vznikne drobenka.

Foto: Mona Martinů

Maliny i jahody teď v obchodech najdete za přijatelnou cenuFoto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

A kam s přebytky? :)Foto: Mona Martinů

03.00: Drobenku nasypte do mističek a takto připravený crumble dejte do trouby péct. A přichází řada na hlavní chod!

Foto: Mona Martinů

Mandlová drobenka nesmí chybětFoto: Mona Martinů

03.30: Očistěte pórek a nakrájejte ho na nudličky, chřest také omyjte, oloupejte jeho konce, pokud je to třeba, a rozdělte ho na špalíčky. Hrášek (v posledním týdnu se začal objevovat v obchodech) vyloupejte.

Foto: Mona Martinů

Zelený chřest nemusíte nutně loupat celýFoto: Mona Martinů

05.30: V hlubší pánvi rozehřejte máslo, zeleninu v něm obalte a nechte prohřívat. A mezitím se můžete vrhnout na steaky lososa!

06.00: V pánvi nechte rozpálit olej. Lososa omyjte, zakapejte citronovou šťávou, dochuťte solí a pepřem.

Foto: Mona Martinů

K dochucení lososa si vystačíte s citronem, solí a pepřemFoto: Mona Martinů

07.00: Na rozpálenou pánev položte steaky z lososa kůží dolů a po třech minutách je otočte tak, aby se zatáhly i z druhé strany.

09.00: K zelenině v druhé pánvi přidejte mascarpone a nechte ho rozpustit. Pokud je na vás moc tučné, nahraďte ho zakysanou smetanou. Nezapomeňte směs ochutit solí a pepřem.

Foto: Mona Martinů

Dnes se vše stíhá v pohoděFoto: Mona Martinů

10.00: Lososa otočte!

13.00: Ryba už je hotová. Pokud vám vadí, když je uvnitř ještě losos růžový, přesuňte ho do pekáčku a nechte v troubě asi 5 minut dojít. Pokud vám chutná už takhle, doporučujeme ho naservírovat na talíř, přidat připravenou zeleninu a začít si pochutnávat.

28.00: Z trouby vyjměte crumble a ještě horký se může podávat. Kdo by chtěl zazářit, ať doplní ještě vanilkovou zmrzlinu. Nemá to chybu!

Foto: Mona Martinů

A může se ochutnávat!Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sladká tečka v závěru redakci uchvátilaFoto: Mona Martinů

A jaké rychlovky jsou nejoblíbenější u vás doma?

Reklama

Související témata:

Načítám