Hlavní obsah

Rychlý oběd, co zasytí? Vyzkoušejte sýrovou polévku s knedlíčky

Foto: Marcel Rozhoň

Není nad polévku, která zasytí a chuťově je skvělá

Sýrovou polévku máte hotovou během chvilky. S vejci a knedlíčky vás stoprocentně zasytí a dochutit ji můžete čerstvými bylinkami!

Článek

Jednou z možností, jak vyladit polévky k dokonalosti, jsou různé nočky a knedlíčky. Teď na jaře je můžete dochutit čerstvými bylinkami, jindy zase můžete vsadit na koření.

Sýrová polévka s drožďovými knedlíčky

Na 4 porce budete potřebovat: 1 l mléka, 1 lžíci másla, trochu hladké mouky, 100 g lučiny, 100 g nastrouhané goudy, 1 bobkový list, 1 lžíci octa, sůl, pepř, 1 lžíci nasekané petrželky, 4 natvrdo uvařená vejce. Na knedlíčky: 50 g másla, 1 kostku droždí, 2 lžíce krupice, 5 lžic strouhanky, 1 malou cibuli, bylinky podle chuti, sůl

Postup:V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zalejte ji mlékem, vhoďte bobkový list a přiveďte téměř k varu. Pak vmíchejte lučinu a goudu. Na mírném ohni polévku zahřívejte a míchejte, dokud se sýry nerozpustí. Nakonec ji dochuťte octem, solí a pepřem.

Na knedlíčky rozpusťte máslo na pánvi a nechte na něm zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Pak přidejte droždí a nechte je rozpustit. Směs dejte stranou vychladnout. Pak k ní přidejte strouhanku, krupici, bylinky, sůl a důkladně propracujte. Ze vzniklé směsi pak tvarujte knedlíčky, které vařte v osolené vodě 7 až 10 minut.

Polévku rozdělte do talířů, přidejte do každé porce nakrájená vejce, knedlíčky a posypte petrželkou.

Tip: Polévku můžete dozdobit i do křupava opečenou cibulkou.

Polévka zasytí, zahřeje a při vaření se fantazii meze nekladou. Zkuste výtečnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné nebo poctivou porci kachní polévky!

Patříte mezi milovníky polévek? Která u vás na jaře vede?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama