Hlavní obsah
2,9
(1848)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Když jedete podél aleje stromů obsypaných švestkami, nemůžete si nechat tuhle dobrotu ujít? Vyzkoušejte rychlý koláč z kefírového těsta!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 250 ml kefíru
  • 150 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 2 ks vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 12 ks švestek
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience kromě švestek dejte do mísy a vařečkou z nich vymíchejte hladké jednolité těsto.

02.

Švestky vypeckujte a rozpulte. Koláčovou formu podle potřeby vymažte a vysypte hrubou moukou (pokud máte formu s nepřilnavým povrchem, můžete tento krok vynechat), nalijte do ní těsto a navrch naskládejte švestky.

03.

Nakonec koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut. Kdo má rád, může koláč před pečením ještě posypat mletou skořicí nebo žmolenkou.

Reklama

Související témata: