Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Když jedete podél aleje stromů obsypaných švestkami, nemůžete si nechat tuhle dobrotu ujít? Vyzkoušejte rychlý koláč z kefírového těsta!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 250 ml kefíru
    7
  • 150 g másla
    7
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 200 g cukru
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
  • 12 ks švestek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience kromě švestek dejte do mísy a vařečkou z nich vymíchejte hladké jednolité těsto.

02.

Švestky vypeckujte a rozpulte. Koláčovou formu podle potřeby vymažte a vysypte hrubou moukou (pokud máte formu s nepřilnavým povrchem, můžete tento krok vynechat), nalijte do ní těsto a navrch naskládejte švestky.

03.

Nakonec koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 40 minut. Kdo má rád, může koláč před pečením ještě posypat mletou skořicí nebo žmolenkou.

Energetická hodnota celkem pro 1 koláč
Energie14 332,3 kJ
Bílkoviny58,66 g
Tuky139,25 g
Sacharidy481,53 g
Sůl0,65 g
SAFA68,04 g
Vláknina20,05 g
Cukry248,1 g
Související témata:

Načítám