Hlavní obsah

Ryze dámská záležitost: Krajky! Pro romantičky i rebelky, stačí vědět, jak na ně

Foto: Dmitry_Tsvetkov, Shutterstock.com

Foto: Dmitry_Tsvetkov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umíte si užívat svoji ženskost? Tak to jistě holdujete krajkám. Je to ryze dámská záležitost, a přitom se objevuje napříč všemi možnými styly oblékání.

Článek

Krajkové šaty milují už malé holčičky a často si představují, jak budou v dospělosti nosit „cukrové” šaty až na zem každý den. Někomu záliba v něžných šatech zůstane, a někdo se časem posune k džínám nebo naopak k úzkým pouzdrovým šatům z pevné tkaniny. A my vám ukážeme, že krajky se umí vkrást kamkoliv!

Jemnost sama

Patříte-li mezi ty, které tak úplně z holčičích snů nevyrostly, rozhodně vás potěšíme následujícími tipy. Krajkové šaty ke kolenům nebo ke kotníkům jsou vhodné na svatby, ale s džínovou bundičkou i do města, jsou zkrátka nepřehlédnutelné.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): růžové šaty Orsay, 1399 Kč, černé šaty H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): starorůžové šaty, 999 Kč, modré šaty, 1799 Kč, obojí H&MFoto: Archiv firmy

Nenápadný detail překvapí

Pokud se potřebujete cítit tak nějak „vážněji”, zkuste se poohlédnout po kousku, který vám svou krajku odhalí až na druhý pohled. Krajková záda, část dekoltu, rukávů nebo sukně, to jsou všechno varianty, které z obyčejné věci vytvoří něco originálního a navíc rafinovaně ženského.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): krémová blůzka Mango, 1299 Kč, černá halenka Oasis (prodává Zoot), 1679 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): sukně s kostkou a krajkou Zara, 799 Kč, tričko s krajkou na zádech H&M, 349 KčFoto: Archiv firem

Krajka pro rockerky

Pokud máte do „hodné holky“ daleko, stejně se krajek vzdávat nemusíte. Naopak. Sílu vyzývavého krajkového prádla, které vykukuje zpod průhledného trička, vám asi vysvětlovat nemusíme. Krajky se dají doplnit křivákem, tričkem s potiskem nebo teniskami nad kotníky, a hned svým outfitem ukážete, že žena vamp je stále v kurzu.

Foto: Archiv firem

Lehkou košilku zkombinujte s kožen(kov)ou bundou. Na foto (zleva): červené tílko Missguided (prodává Zoot), 539 Kč, kombinovaná biker bunda Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Výrazná podprsenka v kombinaci s topem se špagetovými ramínky jsou ideálním tipem. Na foto (zleva): krajková podprsenka Intimissimi, 849 Kč, úpletový top Zara, 549 KčFoto: Archiv firem

Bonus: Krajky mohou být pověstnou třešničkou na dortu, pokud zvolíte kousek, kde jsou jen tak mimochodem – na kraji rukávů nebo nohavic. Vypadá to jako maličkost, ale zaujme! A navíc není těžké si kousek krajky na staré kalhoty nebo tričko přišít sama...

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): tmavě modrá košile s krajkou na rukávech Vero Moda, 1099 Kč, kostkované kalhoty Miss Selfridge, 999 Kč, obojí prodává ZootFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): červené tričko 549 Kč, tmavě modré culottes, 899 Kč, obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Milujete krajky, nebo raději sázíte na jednoduchost?

Reklama

Související témata:

Načítám