Hlavní obsah

S těmito spotřebiči své jídlo nikdy nepřipálíte! Vyzkoušíte je?

Foto: polinaloves, Shutterstock.com

Vaření v pohodě a beze strachu z připálení? Právě to vás čeká v případě, že si pořídíte ty správné spotřebičeFoto: polinaloves, Shutterstock.com

Reklama

V předvánočním shonu se může klidně stát, že se na přípravu jídla už nestačíte soustředit a občas něco připálíte. Na trhu jsou ale spotřebiče, které za vás rády přípravu jídla ohlídají.

Článek

Občas se každému podaří něco spálit. Stačí se chvíli zamyslet, dělat současně víc věcí najednou... Jestli se vám něco takového děje, pak možná oceníte pomoc v podobě chytrých spotřebičů, které vaše jídlo při přípravě ohlídají.

Díky jejich pomoci se nemusíte bát, že připálíte rýži nebo zničíte kus kvalitního masa, ze kterého místo steaku vyrobíte podrážku. Rádi vám představíme několik pomocníků, díky kterým budete v kuchyni za hvězdu! A ještě máte čas si o některého z nich „napsat“ Ježíškovi.

Tyhle pomocníky nepřehlédněte

Porozhlédli jsme se a na trhu pro vás vytipovali několik přístrojů, které budou skvělou volbou – a jistě udělají radost zkušeným kuchařům i začátečníkům.

Tefal Optigrill

Měli byste chuť na steak, ale nejste si jisti jeho přípravou? Můžete ji zcela bez obav přenechat skvělé novince od Tefalu.

„Tefal Optigrill je jediný gril, který maso nikdy nespálí, naopak vám ho připraví zcela dle vašeho přání. Umí si změřit tloušťku surovin a podle ní přizpůsobí čas a teplotu. Prostřednictvím barevného indikátoru pak ukazuje, jakého stupně propečení právě dosáhl – tedy rare, medium a well done. Po dosažení optimálního propečení udržuje jídlo teplé,“ vysvětluje Martin Kuděla, produktový manager značky Tefal.

Dlužno ještě dodat, že gril můžete používat nejen při grilování venku, ale i doma, neboť zbytečný tuk odtéká do misky a nepřepaluje se, čili nekouří. Bonusem je i to, že grilovací pláty a odkapávací misku lze dát do myčky. Doporučená cena je 4999 Kč.

Foto: archiv firmy

Optigrill od Tefalu z vás udělá mistry steaků – a proč si je nepřipravit třeba právě v rámci svátečních dní, až se přejíte všech těch řízků?Foto: archiv firmy

Pekárna Eta

Rádi byste si dopřávali čerstvé a ideálně kváskové pečivo a vůbec si vyzkoušeli vyrobit i některé další domácí potraviny? Jestli si nejste jisti jejich přípravou a pečení chleba vždy skončí příliš černou kůrkou, pak by vám mohla pomoci pekárna Eta Duplica Vital Plus. Kromě toho, že v ní upečete kváskový chléb, dokáže vyrobit i přírodní sýr či jogurt. Můžete si tak připravit doma kompletní zcela čerstvou snídani ve dnech, kdy budou mít obchody přes svátky zavřeno. Cena je 4599 Kč.

Foto: archiv firmy

Program pekárny umožní i individuální nastavení hnětení, kynutí a podobněFoto: archiv firmy

Trouba Whirlpool

Trouba Whirlpool AKZM 8910/IXL, která má šestý smysl, přizpůsobí čas pečení a průběžně kontroluje stav připravovaného jídla tak, aby byl výsledek dokonalý. Vy si pouze na displeji zvolíte své oblíbené jídlo a vše ostatní trouba obstará sama. K troubě dostanete i třicet osvědčených receptů na přípravu jídel. Cena je 24 959 Kč.

Foto: archiv firmy

Přípravu jídla v této troubě kontrolují dva senzory – senzor váhy a senzor vnitřní teplotyFoto: archiv firmy

Vestavená trouba AEG

Velkou výhodou trouby AEG trouby BS731472NM je pečicí sonda. Tu stačí píchnout do připravovaného pokrmu a zvolit si stupeň propečení, až bude pokrm hotov, trouba se vypne. Pokaždé tak dosáhnete dokonalých výsledků. Cena je 31 990 Kč.

Foto: archiv firmy

Díky sondě se nemusíte bát připálení ani nedopečení, sváteční pečínka tak bude v bezpečíFoto: archiv firmy

Multifukční kuchyňský robot

Tefal Cuisine Companion FE800A patří mezi kuchyňské pomocníky, kteří uvaří za vás. Uvaříte v něm desítky pokrmů pouze stisknutím tlačítka. Má naprogramované recepty na polévky a další pokrmy, zvládne sekání, šlehání, mixování, hnětení, vaření, pomalé vaření, restování, vaření v páře, míchání, emulgování i drcení. Cena je 19 999 Kč.

Foto: archiv firmy

Zatímco vy budete mít ruce v těstu na cukroví, pomůže vám nachystat večeři nebo oběd pro rodinuFoto: archiv firmy

Hrnec na vaření rýže

Stává se vám, že připálíte rýži? Pak jistě oceníte hrnec, díky kterému se vám to už nikdy nestane. Sencor SRM 0600WH vaří v páře, je plně automatický a zvládne všechny druhy této přílohy, včetně rýže na sushi. Po uvaření je schopen udržet rýži teplou až šest hodin. Cena je od 389 Kč.

Foto: archiv firmy

V hrnci najednou uvaříte až 450 g rýže, tedy rozhodně dost na oběd pro celou rodinuFoto: archiv firmy

Konvektomat

De Gusto 3W Power Konvektomat může vařit, grilovat, péct i ohřívat, ale i rozmrazovat nebo sušit či sterilovat potraviny. Pracuje na principu cirkulace horkého vzduchu, a nepotřebujete přidávat žádný tuk. Je vybaven časovačem a termostatem. Cena je od 999 Kč.

Foto: archiv firmy

Konvektomat má objem 12 litrů a je přenosnýFoto: archiv firmy

Parní hrnec

Parní hrnec Jata CV 200 se skládá ze dvou nádob a misky na vaření rýže a vajec. Celkový objem je 3,5 litru. Protože vaří v páře, nemůžete v něm nic připálit, a navíc zachovává v potravinách všechny cenné látky, vitaminy a přirozenou chuť. Můžete v něm uvařit i brambory na salát. Cena je od 499 Kč.

Foto: archiv firmy

Hrnec má i časovač na 60 minut s možností automatického vypnutíFoto: archiv firmy

Kdy jste naposledy něco parádně připálili? Napište nám!

Reklama

Načítám