Hlavní obsah

Safari styl se hodí i do českých ulic. Nevěříte?

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dlouhá léta je nedílnou součástí letních kolekcí a každá žena se v něm najde. Safari styl je postavený na základních odstínech afrických buší, takže kompletování outfitu zvládnete levou zadní. Jaké možnosti nabízejí současné trendy?

Článek

Máte dost květinových potisků a křiklavých barev? Inspirujte se jednoduchou módou v přírodních pouštních tónech a extravagantním kombinacím řekněte sbohem. V nadčasových outfitech zabodujete na procházce po městě, prvním rande i v kanceláři.

Stylové kraťasy 

Pokud se v parných letních dnech nechcete navlékat do dlouhých nohavic, vsaďte na jejich kratší verzi. Koneckonců, právě bermudy jsou nedílnou složkou zmiňovaného safari stylu. Elegantní nádech jim dodáte prodlouženým blejzrem. Vybírejte sako z lněného materiálu, který příjemně chladí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sako Esprit, 2299 Kč; 2. sluneční brýle Ray-Ban (prodává Lentiamo), 1699 Kč; 3. kraťasy Pull & Bear, 499 Kč; 4. tričko Gate, 134 Kč; 5. sandálky Zara, 899 Kč Foto: Archiv firem

Detaily hrají roli

Jestliže se kalhot vzdávat nehodláte, sáhněte alespoň po pohodlném volném střihu. Široké nohavice zkombinujte s upnutým tričkem a nezapomeňte na doplňky v béžovém odstínu. Letní klobouček vás ochrání před slunečními paprsky a do velké kabelky schováte všechny nezbytnosti.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. klobouk H&M, 399 Kč; 2. kabelka Wittchen, 2649 Kč; 3. kalhoty Tally Weijl, 510 Kč; 4. tričko Bershka, 199 Kč; 5. pantofle Gino Rossi (prodává CCC), 1499 KčFoto: Archiv firem

Trendy výletnice

Patříte-li mezi milovnice overalů, máme pro vás skvělou zprávu. V safari stylu jich totiž seženete bezpočet. Vyrazte ve stylové kombinéze na procházku po městě či na výlet do přírody, pantoflíčky nechte protentokrát doma a místo nich obujte nazouvací tenisky. Do malé taštičky schovejte mobil a zaznamejte všechna krásná místa, která uvidíte po cestě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. klobouk Bushman, 399 Kč; 2. sluneční brýle Layoners, 759 Kč; 3. boty Massimo Dutti, 2295 Kč; 4. overal Mango, 1299 Kč; 5. taštička na mobil H&M, 399 KčFoto: Archiv firem

Do města i kanceláře

O výhodách košilových šatů se netřeba rozepisovat. Většinou sluší každé postavě, díky pásku krásně vytvarují siluetu a hodí se do kanceláře i na romantické rande. Doplňte je třeba šperky ve zlatých odstínech, páskovými sandálky a proutěnou kabelkou.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. hodinky MVMT (prodává Klenoty Aurum), 4090 Kč; 2. kabelka Sinsay, 249 Kč; 3. šaty Vila (prodává About You), 935 Kč; 4. náhrdelník Natalie Vicenová (prodává Mooyyy), 1800 Kč; 5. boty Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám