Hlavní obsah

Zavinovací šaty pro plné křivky: Máme 10 tipů!

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestliže se o některých šatech dá říct, že jde o univerzální kousek, pak jsou to bezesporu ty zavinovací. Lichotí téměř každému typu postavy, stačí zvolit správný střih a barvy. My jsme se dnes zaměřily na kousky, které budou slušet plnějším tvarů. Vyberete si?

Článek

Asi se budeme opakovat, ale pokud naše články čtete pravidelně, pak jistě víte, že k osvědčeným střihům dámských šatů patří bezesporu modely se zavinovacím efektem. Zužují se v místě pod prsy a zavazují se na boku pomocí pásku či tkaničky, která je součástí. Vytváří také krásný dekolt do V, takže perfektně sedí i ženám s plnějším poprsím.

A právě ženy s kyprými křivkami si při výběru zavinovacích šatů přijdou na své. Záleží jen na vás, zda dáte přednost vzorům a veselým odstínům či jednoduchým základním barvám, které jsou vždy sázkou na jistotu. Šaty pak lze kombinovat klidně s bílými teniskami, sandálky na podpatku, ale i espadrilkami na klínovém podpatku. Zde je naše letošní inspirace.

K teniskám

Foto: Archiv firmy

Ulla Popken, 1799 KčFoto: Archiv firmy

Šaty s diamantovým vzorem budou ideální volbou k teniskám i elegantním sandálkům na podpatku, které využijete do společnosti i do práce. Výhodou tohoto vzoru bude i to, že se dají zajímavě kombinovat s doplňky. Ty můžete zvolit klidně v černé, bílé, ale i béžové.

Květinový vzor

Foto: Archiv firmy

Next, 1450 KčFoto: Archiv firmy

Květinové vzory jsou na jaře a v létě každoročním bestsellerem. A vůbec se jich nemusí bát ani ženy plnějších tvarů. Obecné pravidlo pro silnější ženy je, že by měly volit větší vzory, tím se ale nenechte příliš svazovat a soustřeďte se hlavně na to, jak vám sedne střih a barvy. A ty si dopřejte klidně i výrazné!

S širokými rukávky

Foto: Archiv firmy

Rock Your Curves by Angelina K., 1863 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firmy

Jemné splývavé šaty s rozšiřujícími se rukávky a se zajímavým vzorem v karamelové a krémové barvě zkombinujte s espadrilkami či sandálky na klínovém podpatku. Pak už jen přidejte slaměnou kabelku a vyrazte na dopolední brunch s přáteli či na víkendové trhy.

Nadčasová černá

Foto: Archiv firmy

Boohoo, 1499 Kč, prodává Tamsin LondonFoto: Archiv firmy

Univerzální černé šaty s rukávkem a efektem zavinování se neztratí v žádném šatníku. Můžete po nich sáhnout s jistotou pokaždé, když po ránu nebudete vědět, co na sebe. Podrží vás ve volném čase i při společenské příležitosti.

Romantické volánky

Foto: Archiv firmy

Cellbes, od 1699 KčFoto: Archiv firmy

Ve společenských šatech s volánky a decentním květinovým potiskem se budete cítit velice příjemně na každém pikniku, zahradní slavnosti i na procházce v parku.

Roztomilé puntíky

Foto: Archiv firmy

Next, 1015 KčFoto: Archiv firmy

Puntíky patří ke vzorům, které si buď zamilujete, nebo si je do šatníku nikdy nepořídíte. Leda možná tak časem nebo s věkem. Ani tyhle hnědé maxi šaty s mírně nafouklými rukávy vás nepřesvědčí?

Šaty na míru

Foto: Archiv firmy

Bellazu, 1690 KčFoto: Archiv firmy

Nevybraly jste si šaty v běžných kolekcích? Pak si je nechte ušít u české značky Bellazu. Alespoň budete mít jistotu, že vám padnout naprosto přesně, a vyberete si i z různých barev a délek.

Hravá kostička

Foto: Archiv firmy

Vero Moda Curve, 1349 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firmy

V současných kolekcích naleznete také spoustu módních kousků s retro kostičkou včetně volných šatů se zavinovacím efektem. Doporučujeme je zkombinovat třeba s botami v kovbojském stylu.

V zářivé barvě

Foto: Archiv firmy

Ulla Popken, 799 KčFoto: Archiv firmy

Pokud máte štíhlé nohy, odhalte je v tomto krátkém šťavnatém modelu. Bavlněné šaty v limetkové barvě tak budou velmi příjemnou letní záležitostí nejen k vodě.

Do společnosti

Foto: Archiv firmy

Asos, 1590 KčFoto: Archiv firmy

Vypadá to, že příležitostí, kam vynést krásné maxi šaty v temně modré barvě, už bude zase přibývat. Pokud se tedy chystáte třeba v létě kamarádce na svatbu, v saténových šatech s volánky určitě zazáříte.

I ve světě modelingu už se více sází na modelky s plnějšími křivkami!

Související témata:

Načítám