Hlavní obsah

Teplákové šaty od českých značek: Na doma i do přírody!

Foto: Jamie Collection

Foto: Jamie Collection

Reklama

Pohodlné materiály se během pandemie vyšplhaly v módním světě na první příčku. A tak si na jaro a léto pořiďte teplákové šaty. Našli jsme stylové kousky od českých značek.

Článek

Zvykly jste si za poslední rok trávit více času v pohodlných teplákových soupravách, mikinách či bavlněných šatech? Určitě vám to nemůže mít nikdo za zlé, neboť teplákové přírodní materiály jsou většinou z přírodních vláken. Navíc umí být i šik. Zvláště v podobě dámských šatů. Podívejte se, které se šijí u nás v Česku.

Mikela da Luka

Minimalistická česká značka vznikla na přelomu roku 2014 a 2015, kdy se z koníčku jedné maminky jménem Michaela Tlustá zrodila první ucelená kolekce prvních šatů. Od té doby jste mohly její modely dlouho vídat na designových marketech. O pohodlné oblečení z přírodních materiálů, a především šaty, byl však stále větší zájem, takže se před třemi lety otevřel i první butik v Praze. Šaty odráží i autorčino prvotní povolání, kterým je grafický design, a tak jsou modely díky svému potisku velice originální.

Foto: archiv firmy

Zleva: Mikela da Luka – mikinové úzké šaty s červenou zebrou a velkou kapucí, 2590 Kč; červené šaty s kapsami, 2590 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Zleva: Mikela da Luka – mikinové kratší šaty s potiskem diamantu a bočními kapsami, 2290 Kč; šaty s kapucí a kapsami, 2690 KčFoto: archiv firmy

Jamie Collection

Pohodlí se stylem je u nich na prvním místě, šijí v Česku z kvalitních materiálů a obléknou se u nich všechny typy postav. Tím vším se chlubí další tuzemská značka, kterou vytvořily kamarádky Michala Smelíková a Jana Potůčková, jejichž modely z příjemné bavlny jsou typické postranními lampasy a tkaničkami s nápisem. Kousky této značky si koneckonců oblíbila i herečka a zpěvačka Katka Pechová (34).

Foto: archiv firmy

Zleva: Jamie Collection – šaty basic s kapsami, 2290 Kč; šaty na ramínka s volánem, 2290 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Zleva: Jamie Collection – šaty s rolákem, 2290 Kč; šaty s kapsami a lampasem, 2290 KčFoto: archiv firmy

Hank

Značku založila Hana Koubková, šití byl původně její koníček. Nyní vede firmu se svou švagrovou Klárou Koubkovou a vymýšlejí stále nové a nové pohodlné kousky oblečení včetně skvělých teplákových šatů pro kojící maminky. A jejich výhoda? Nabízejí zákaznicím možnost volby – vyberete si totiž druh oblečení, barvu, potisk a dokonce i barvu potisku.

Foto: archiv firmy

Zleva: Hank – kojící šaty s tříčtvrtečním rukávem, 1350 Kč; šaty bez rukávů s kapsami, 1350 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Zleva: Hank – šaty s volánem, 1350 Kč; šaty v pistáciové barvě s kapsami, 1350 KčFoto: archiv firmy

Minile

Značka, kterou založila Leona Průchová, skrývá ve svém názvu minimalismus a začátek jména majitelky. A jak na sebe prozrazuje, uskutečnila svůj sen. Od čtrnácti let totiž snila o dráze módní návrhářky, přestože kvůli rodičům studovala architekturu a finance. Ale při vysoké škole vycestovala na Erasmus do Španělska – což odstartovalo její cestování po světě, a také začala navrhovat šperky z pryskyřice pod značku Design Empathy. Díky nim se nakonec dostala i k vlastní módě.

Foto: archiv firmy

Minile – šaty z bio bavlny s kapsami a postranním zipem, 1590 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firmy

Zleva: Minile – šaty s dlouhým rukávem a kapsami, 1490 Kč; šaty z bambusu a bavlny s kapsami, 1490 KčFoto: archiv firmy

Anamé

Pro značku, která patří mezi dnešními zmiňovanými k nejmladším (vznikla během pandemie), jsou typické především batikované mikiny. Mezi novinkami na jaro se však nyní objevily i krátké šaty, které můžete nosit k džínám i legínám. A co víc? Můžete si na ně nechat vyšít váš monogram!

Foto: archiv firmy

Zleva: Anamé – šaty oversized s ¾ širokým rukávem 2999 Kč; batikované mikinové šaty s kapucí 2490 KčFoto: archiv firmy

Schválně, kolikatery tepláky už máte doma? Víme, které jsou in!

Reklama

Související témata:

Načítám