Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pro ty z vás, kteří rádi zkouší netradiční kombinace, přinášíme recept na salát z růžičkové kapusty a pomerančů. Vyzkoušejte tento skvělý recept!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g růžičkové kapusty
  • 2 ks pomeranče
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 1 hrst lískových oříšků
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve kapustičky pořádně omyjte pod tekoucí vodou. Poté je vložte do hrnce s vlažnou vodou a přiveďte k varu. Vařte zhruba 5 minut, vyjměte a prudce zchlaďte, aby kapustičky neztratily barvu. Podle velikosti je rozkrájejte na poloviny nebo čtvrtiny a nechte vychladnout.

02.

Mezitím si v misce smíchejte nakrájený ledový salát, oloupané pomeranče rozkrájené na menší kousky a oloupané lískové oříšky.

03.

Když jsou kapustičky vychladlé, vmíchejte je do salátu, opepřete a pořádně osolte. Těsně před podáváním zakápněte olivovým olejem. Salát se hodí třeba k vepřové pečeni.

Z kapusty můžete připravit i výborné karbanátky.

Reklama

Načítám