Hlavní obsah

Křupavé kapustové karbanátky

Hodnocení:
(37)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Kapusta nemá zrovna dobrou pověst a přitom dost neprávem. Jakmile jí totiž přijdete jednou na chuť, už z vašeho jídelníčku nikdy nezmizí. Nejenže je velmi zdravá, ale při správné úpravě je navíc opravdu chutná. Zkusíte třeba tyhle karbanátky?

Ingredience pro:
2 porce
  • 1/2 kapusty
  • sůl
  • 1 starý rohlík
  • 70 ml mléka
  • 1/2 cibule
  • 1 vejce
  • 60 g strouhanky
  • drcený kmín
  • čerstvě mletý pepř
  • muškátový květ
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Do velkého hrnce dejte vařit dostatek osolené vody. Menší hlávku kapusty zbavte ovadlých vnějších listů a zbytek nakrájejte na tenké proužky. Košťál vyhoďte. Pokrájenou zeleninu vložte do vroucí vody a uvařte doměkka, trvá to asi 25 až 30 minut. Pak ji sceďte a nechte okapat.

Krok 2: Rohlík nebo housku rozkrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno. Oboje přidejte spolu se všemi zbylými ingrediencemi ke kapustě a vypracujte těsto. (Množství potřebné strouhanky se může od předepsaného trochu lišit.) Máte-li čas, nechte kapustovou hmotu klidně odležet do druhého dne, bude lépe držet pohromadě. Použít ho ale můžete hned.

DEJTE KAPUSTĚ ŠANCI. MÁ VÝJIMEČNOU CHUŤ A UNIVERZÁLNÍ POUŽITÍ

Krok 3: V pánvi rozehřejte nízkou vrstvu oleje. Z kapustového těsta tvořte v dlaních karbanátky a z obou stran je osmažte dozlatova. Nechte okapat na mřížce nebo papírové utěrce a podávejte s vařenými bramborami maštěnými máslem.

Nemáte rádi bezmasé recepty? Vyzkoušejte kapustové karbanátky s vepřovým masem.

ynezorPumanzeSaNyknalC
21. 11. 2018

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.