Hlavní obsah
2,8
(23)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pikantní salát ze zbylého pečeného vepřového není z nouze cnost, ale delikatesa, po které se budete olizovat. Podávejte ho na topince nebo toastech.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks feferonek
  • 1 ks cibule
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 300 g vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
Článek

Postup:

01.

Vepřové pečené maso nakrájejte na velmi malé nudličky. Papriku zbavte jadérek a nakrájejte na proužky, rajčata na menší kostičky, feferonku bez semínek a oloupanou cibuli nadrobno.

02.

Vše v míse promíchejte, osolte a spojte rajčatovým protlakem s česnekem a dochuťte pepřem, octem a worcesterskou omáčkou. Směs můžete i přisladit. Salát nejlépe chutná vychlazený a na pečivu.

Také děláte doma podobné pochoutky? Tuhle určitě zkuste!

Reklama

Načítám