Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sardelky a sardelová pasta jsou oproti Itálii v naší současné kuchyni trochu opomíjené suroviny. Inspirujte se, sardelová pomazánka je šik!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g másla
    7
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1 lžička sardelové pasty
    4
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 1 špetka soli
  • 160 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 lžička listové petržele
  • 1 snítka čerstvého koriandru
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks citronu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Máslo vyšlehejte se žervé, hořčicí, sardelovou pastou a worcesterskou omáčkou. Přidejte nasekané okurky, petrželku a koriandr, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte  ozdobené kousky citronu.

Načítám