Hlavní obsah

Šárka (54): Jiskra a chuť do života jsou zpět

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Dvanáct let se paní Šárka stará o nemocného manžela, kterého postihla mozková mrtvice. Veškerý svůj čas věnuje jemu a na sebe jako kdyby zapomněla. Starosti se jí začaly podepisovat na tváři a vypadala mnohem starší. Pak se ale rozhodla ke změně.

Článek

Péče o nemocného manžela není lehká a není divu, že Šárka (54) si čas na sebe hledá obtížněji. A je také jasné, že se časem všechny starosti začaly projevovat i na vzhledu. Jednoho dne se ale, při pohledu do zrcadla, rozhodla, že takhle už to dál nechce. Měla potřebu svůj vzhled vylepšit, aby dostala novou jiskru a načerpala energii do života.

Doktor Šárce dodal klid

Na kliniku Medicom Clinic vyrazila Šárka na konzultaci s lehkou nervozitou, protože na plastice ještě nikdy nebyla a nedovedla si ani představit, jak chirurgové pracují. Lékaři i sestřičky pro ni měli velké pochopení a dodali jí odvahu a klid. Také konzultace u pana doktora Tomáše Ventruby proběhla velmi příjemně, takže se i poslední obavy rychle rozplynuly.

Lékař doporučil Šárce zákrok MyFaceLift s plastikou očních víček a naplánoval operaci ještě na ten samý den. Není to běžné, ale pan doktor v případě Šárky udělal výjimku, aby se mohla co nejdříve vrátit za svým manželem. „Paní Šárka se na mě obrátila s žádostí o řešení vzhledu její tváře. Působila mnohem starší, měla povadlé tváře a velmi unavený pohled očí. Oba zákroky jsme provedli v lokální anestezii a bylo možné je zkombinovat,“ upřesňuje MUDr. Ventruba.

„Tato kombinace je výhodná s ohledem na délku rekonvalescence. Efekt významně omladí vzhled klientky a výsledek bývá dlouhodobý. Operace jako taková není riskantní, ani bolestivá,” doplňuje přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno prof. Pavel Brychta.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Počáteční nervozita byla po první konzultaci pryčFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Objevily se i slzy radosti

Během dvouhodinové operace se cítila Šárka dobře. Příjemné prostředí a pohodová hudba navodily skvělou atmosféru a strach postupně opadal. Navíc se těšila, že se bude sama sobě konečně líbit. Po operaci byla trochu unavená, ale tekly jí slzy radosti. „Dokonce jsem samým štěstím pana doktora objala,“ směje se.

Jakmile odezněly otoky a modřiny, mohla zhodnotit výsledek. Všechno se povedlo na jedničku! Přesně tak, jak si přála. „Výkon proběhl bez komplikací. Následné hojení proběhlo bezproblémově, rychle a s výsledkem jsme oba velmi spokojeni,“ konstatuje MUDr. Tomáš Ventruba.

Šárka je teď moc spokojená. O zákroku věděla předem jen Šárčina maminka, ostatním chtěla připravit nečekané překvapení. Doufala ve „wow” efekt, který se také skutečně dostavil. Podle maminky se jí vrátila jiskra a chuť do života. A sama Šárka to také tak cítí.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Pro Šárku bylo ideální spojit zákrok MyFaceLift s plastikou očních víčekFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Komentáře okolí Šárku potěšily 

„Lidé, kteří mě dlouho neviděli, prohlásili, že vypadám čím dál lépe. Prý nestárnu, zraji jako víno a můj skutečný věk by málokdo odhadl. Takové komentáře mě vždy velmi potěší. Do budoucna mám v plánu ještě menší dermatologická vylepšení. Chtěla bych se zbavit skvrn na kůži a křečových žil. Jinak jsem spokojená,“ netají se možností další péče.

A co by vzkázala ostatním, kteří o omlazení teprve uvažují? „Hlavně si udělejte radost sami pro sebe, ne pro někoho jiného. Nenechte se odradit, pokud si něco přejete. Každý člověk může dosáhnout svého snu. Stejně jako já.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Šárce dodala plastická operace nejen sebevědomí a jiskru, ale i novou chuť do životaFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Plastika může změnit i to, jak vás ostatní lidé budou vnímat. Monika (46): Po plastice zmizel ustaraný výraz

Reklama

Související témata:

Načítám